Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
11.04.2024 12:00

SSC rekonštruuje v okrese Stropkov tri mosty, práce by mali byť ukončené skôr


Ilustračná snímka (TASR)


Slovenská správa ciest (SSC) aktuálne rekonštruuje na ceste prvej triedy v okrese Stropkov tri mosty. Konkrétne dva v obci Breznica a jeden v Miňovciach. Kamiónová doprava je vylúčená od križovatky za obcou Turany nad Ondavou po križovatku za obcou Duplín.


Kamióny tak jazdia po ceste prvej triedy, ktorá slúži ako obchádzková trasa. SSC tvrdí, že rekonštrukcia mostov by mala byť zrealizovaná do konca tohto roka. Dokončenie dvoch stavieb bolo v pláne v roku 2025. Pre TASR to uviedla hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.         

Prednostom Okresného úradu v Prešove bola na spomenutých mostoch vyhlásená mimoriadna situácia. Čo sa týka mosta v Breznici, do konca roka 2023 bola podľa Lukáčovej zbúraná jeho viac poškodená polovica a nanovo zrealizovaná pokládka nosnej konštrukcie vrátane asfaltových vrstiev. V súčasnosti je na túto polovicu presmerovaná doprava a zhotoviteľ začal s búracími prácami na druhej polovici mosta.         

Na druhom moste v Breznici zhotoviteľ stavby podľa jeho slov v novembri a decembri 2023 zrealizoval obchádzkovú komunikáciu. Po presmerovaní dopravy vo februári 2024 začal s búracími prácami na pôvodnom mostnom objekte. Čo sa týka mosta v Miňovciach, zhotoviteľ realizuje prípravné práce na budovaní obchádzkovej trasy.         

Termín dokončenia prác na moste v Breznici je september tohto roka, na ďalšom október 2025 a na moste v Miňovciach november 2025. "Úsilie SSC aj zhotoviteľov smeruje k tomu, že by rekonštrukcia všetkých mostov mala byť ukončená v rovnakom termíne - na konci roka 2024," povedala Lukáčová.         

Ako doplnila, všetky stavebné akcie sú financované zo štátneho rozpočtu. Celkové náklady mostov v Breznici sú viac ako 1,1 milióna eur a 2,3 milióna eur a v Miňovciach viac ako 2,3 milióna eur s DPH.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2019
Stropkovské cintoríny pred Dušičkami opäť vynovili
Pietne miesta v Stropkove sú na sviatky pripravené. Riaditeľ mestského podniku Služba Dušan Lukáč zúročil svoje skúsenosti ako vedúci stredísk podniku a pred tohtoročnými dušičkami rozvrhol práce na stropkovských cintorínoch tak, aby tam stavebný ruch utíchol ešte pred rozsvietením prvých sviečok.
viac
18.05.2022
NSK chce zrekonštruovať dve desiatky mostov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil zo svojho rozpočtu 162 000 eur, ktoré sú určené na základnú údržbu dvoch desiatok mostov. Rekonštrukčné práce budú mať podľa Úradu NSK stavebný i nestavebný charakter.
viac
10.06.2022
TTSK získal 7,5 milióna eur na rekonštrukciu mostov v Hlohovci a Šoporni
Nenávratné finančné príspevky v celkovej výške takmer 7,5 milióna eur získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
12.10.2022
V obciach Jezersko a Osturňa obnovili dva takmer 50-ročné mosty
V obciach Jezersko a Osturňa na Zamagurí opravili dva takmer 50-ročné mosty. Prešovský samosprávny kraj (PSK) na obnovu nevyhovujúcich mostných konštrukcií využil zdroje z vlastného rozpočtu a čiastočne aj z úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %