Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.06.2020 07:00

Stanovisko k tragickej udalosti na Spojenej škole vo Vrútkach


Spojená škola vo Vrútkach.


Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová odsudzuje brutálny čin, ktorý sa dnes predpoludním odohral v Spojenej škole vo Vrútkach. Zároveň vyjadruje hlbokú ľútosť a zármutok nad nesmiernou tragédiou, pri ktorej prišiel o život zástupca školy.


„Je to veľká tragédia pre mesto, školu, ale aj celú okolitú spoločnosť. O to viac, že útok sa stal v škole a jeho svedkami boli aj žiaci. Chcela by som vyjadriť úprimnú sústrasť príbuzným a blízkym obete. Želám si, aby sa zranení  čím skôr zotavili ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. Zatiaľ nie je známa príčina útoku, no dôrazne odmietam akékoľvek formy násilia,” dodala županka Erika Jurinová.

Gymnázium J. C. Hronského pôvodne patrilo pod správu Žilinského samosprávneho kraja a zástupca školy, ktorý je podľa medializovaných informácií obeťou útoku, bol dlhoročným pedagógom na tejto škole. Gymnázium je od roku 2015 organizačnou zložkou Spojenej školy vo Vrútkach, ktorej zriaďovateľom je mesto.

Kondolenciu vyjadril aj primátor mesta Vrútky Branislav Zacharides: „V mene svojom, poslancov mestského zastupiteľstva a pracovníkov mestského úradu vo Vrútkach vyjadrujem hlboký zármutok nad tragickou udalosťou, ktorá sa dnes udiala na našej Spojenej škole. Pozostalým prejavujeme úprimnú sústrasť.”

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2019
Župa ocenila najlepších študentov
ŽSK ocenil najlepších študentov. Sú úspešní nielen v škole, na súťažiach či olympiádach, ale organizujú aj dobrovoľnícke aktivity a dokázali pomôcť zachrániť to najcennejšie – ľudský život. Študenti a absolventi si prevzali ocenenie od županky Eriky Jurinovej v Sobášnom paláci v Bytči.
viac
30.11.2020
Premiér dal z rezervy 153 000 eur na pomoc obciam
Premiér Igor Matovič vyčlenil z rezervy predsedu vlády 153 000 eur, ktoré prerozdelil siedmim subjektom. Uviedol to tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
15.04.2023
Žilinská župa ocenila pedagogických pracovníkov stredných škôl
Vo štvrtok 13. apríla 2023 sa v priestoroch žilinského konzervatória uskutočnilo slávnostné oceňovanie učiteľov. Organizované je každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %