Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.03.2021 09:20

Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty


Ilustračná snímka.


Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.


Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci, keď schválili poskytnutie finančnej pomoci v rámci malých dotácií, ako aj dotácií v rámci staromestskej dotačnej schémy.

V rámci dotačnej schémy pre oblasť sociálnej starostlivosti budú podporené štyri projekty. Ide napríklad o projekt subjektu Bol raz jeden život s inovatívnym modelom sociálnej a pracovnej inklúzie. Podporený bude aj projekt poskytovania psychosociálnej služby mladým ľuďom formou neformálnych a diskrétnych rozhovorov, za ktorým stojí IPčko.

Podpora bola schválená aj Občianskemu združeniu (OZ) Odyseus na poskytovanie sociálnej pomoci a ochranu zdravia pre ľudí užívajúcich drogy či pracujúcich v sexbiznise. Dotáciu dostane i Simeon centrum na poskytovanie služieb mobilného hospicu a starostlivosť o nevyliečiteľne chorých a umierajúcich.

V rámci dotačnej schémy pre oblasť kultúry dostane podporu 11 subjektov, medzi ktorými sú napríklad Divadelné združenie GUnaGU, komorné kultúrne centrum TICHO a spol., Pre súčasnú operu či Spoločnosť Theodora Lotza pre ôsmy ročník medzinárodného hudobného festivalu či literarnyklub.sk – občianske združenie. Poslankyňa Dana Kleinert vyzvala, aby sa mestská časť pokúsila nájsť ďalšie financie na podporu kultúrnych projektov. „Prišiel pretlak profesionálnych projektov. Podporujeme 11 vynikajúcich projektov, ďalšie vynikajúce projekty zostali za dverami,” poznamenala Kleinert. V rámci malých dotácií vyzdvihla množstvo nielen profesionálnych, ale i amatérskych projektov.

V rámci dotačnej schémy pre školstvo a šport budú podporené dva projekty. V rámci malých dotácií pre rovnakú oblasť dostanú finančnú podporu dva projekty a v oblasti kultúry šesť projektov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2020
Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021
Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.
viac
04.01.2021
TTSK otvoril dotačnú výzvu v objeme 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vypísal výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu samosprávneho kraja. Výzva je smerovaná na podporu aktivít a rozvoja kraja v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva.
viac
02.06.2021
Žilina podporí 116 projektov sumou vyše 230 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok 116 projektov v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia, sociálnej a zdravotnej oblasti sumou vo výške 230 000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka poputuje najväčšia časť, 120 000 eur, na 51 projektov v oblasti kultúry.
viac
31.05.2022
Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov
Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %