Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.07.2021 08:25

Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl


Snímka zdroj: (MÚ Staré Mesto).


Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ).


Komplexne obnovujú v súčasnosti školskú jedáleň na ZŠ Mudroňova, ktorá varí denne pre 600 detí, keďže zásobuje aj tri materské školy a taktiež jedáleň ZŠ M. Hodžu na Podjavorinskej ulici. Informoval o tom hovorca Starého Mesta Matej Števove.

„Okrem nefunkčnej vzduchotechniky bola problémom aj nevyhovujúca plynoinštalácia, kanalizácia, nehovoriac o estetike priestoru a vybavení,” priblížila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Školské kuchyne, vrátane skladových priestorov na oboch školách, čakajú nové stavebné a dispozičné úpravy kuchyne podľa nových požiadaviek i nové vybavenie kuchyne. Súčasťou prác je aj kompletná úprava povrchov podláh, stien a stropov, nové rozvody zdravotechniky, nová elektroinštalácia, plynoinštalácia i vzduchotechnika. Na obnovu čakajú aj sociálne zariadenia či sklady.

Rekonštrukcie sú súčasťou systematickej obnovy staromestských škôl a škôlok, ktorú samospráva realizuje od septembra 2020. Na rekonštrukcie škôl a škôlok vyčlenila mestská časť vyše 625 000 eur.

Staré Mesto je zriaďovateľom siedmich základných a 19 materských škôl.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2021
Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa
Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %