Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
22.01.2020 12:35

Staré Mesto pomohlo rodine zasiahnutej požiarom na Mozartovej


Vľavo starostka Zuzana Aufrichtová, v strede rodina s jednou zo svojich dcér, vpravo vedúca oddelenia sociálnych vecí Janka Langová.


Piatkový požiar v bytovom dome na Mozartovej ulici v Starom Meste skomplikoval život viacerým ľuďom, medzi nimi aj rodinám s malými deťmi. Viac ako samotný oheň ich obmedzila nasledovná odstávka elektriny a čistenie zdevastovaných priestorov, ktoré podľa informácií potrvajú možno aj mesiac.


Niektorí sa uchýlili k priateľom, blízkym, no nie všetci majú túto možnosť. V súvislosti s následkami požiaru požiadala Staré Mesto o pomoc päťčlenná staromestská rodina. „Nezaváhali sme. Rodine s tromi maloletými deťmi zasiahnutej požiarom sme ihneď poskytli náhradné bývanie v apartmáne ubytovne na Hollého ulici. Apartmán je čerstvo zrekonštruovaný a neskôr poslúži učiteľom staromestských základných škôl,“ informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Som rada, že tento byt po vydarenej komplexnej rekonštrukcii pokrstíme práve týmto spôsobom,“ doplnila starostka. Starostka zároveň vyrokovala pre rodinu aj dočasnú rezidenčnú parkovaciu kartu BPS. „Spoločnosť BPS Park, a. s., našej požiadavke okamžite vyšla v ústrety,“ uzavrela Zuzana Aufrichtová.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
03.01.2020
Staromestskí seniori by sa nového zariadenia mohli sťahovať už v máji
Výstavba nového zariadenia opatrovateľskej služby v bratislavskom Starom Meste úspešne napreduje, mestská časť doň dosiaľ investovala viac ako 2,5 milióna eur.
viac
23.01.2020
Odhalenia pamätnej tabule Jozefovi Kissovi, rodákovi z dnešného Starého mesta
Prezývali ho Červený diabol, 19 víťazstvami vo vzdušných bojoch si vyslúžil titul „letecké eso“ a Rytier oblohy. Hoci napríklad v Taliansku či v Maďarsku má početných fanúšikov, na Slovensku bol nespravodlivo zabudnutý.
viac
01.08.2020
V Starom Meste namontovali žlté spomaľovače priateľské pre cyklistov
Hlboká cesta je vstupnou bránou do bratislavského Horského parku, presnejšie do novovzniknutého Korza Horský park. Autá sa tam nedostanú, vďaka tomu ju hojne využívajú chodci aj cyklisti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %