Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.06.2023 10:35

Staré reklamné bannery sa zmenili na originálne sedacie vaky


Ilustračná snímka: (tasr).


Neaktuálne reklamné bannery propagujúce mestské kultúrno-spoločenské podujatia v Dubnici nad Váhom neskončia v odpade.


Radnica ich poskytla súkromnej spoločnosti, ktorá z nich vyrába originálne sedacie vaky. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.

Samospráva podľa nej na spomínané účely firme poskytla niekoľko desiatok kusov PVC bannerov. Tie firma upcyklovala a následne z nich ušila vaky na sedenie, ktoré budú Dubničanom k dispozícii na kultúrnych podujatiach. Na sedenie ich možno využívať v interiéri aj exteriéri.

"Mesto dlho premýšľalo nad tým, ako neaktuálne bannery využiť. Nechceli sme, aby sa z nich stala len kopa odpadu. Spolupráca so súkromnou spoločnosťou bannerom predĺži život. Reklamné plachty, ktoré by inak dostali nálepku nepotrebných, budú môcť Dubničania v podobe vakov na sedenie využívať počas kultúrnych podujatí," uviedla viceprimátorka s tým, že samospráva sa aj týmito drobnými krokmi snaží byť zelenšou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2019
Folklórny súbor Mladosť oslávil polstoročnicu
Vo veľkej sále Domu kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 20. septembra po celý večer rozliehali folklórne tóny. Dôvodom bol slávnostný program s názvom Zlatá Mladosť pri príležitosti 50. výročia založenia súboru.
viac
06.05.2020
Samospráva pokračuje v rekonštrukcii žľabov v mestskom parku
Po minuloročnej rekonštrukcii šiestich odvodňovacích žľabov v historickom mestskom Parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom pokračuje samospráva aj tento rok v ich rekonštrukcii a výmene. V najbližších týždňoch opraví ďalších päť žľabov.
viac
06.06.2020
Novým systémom verejného obstarávania mesto ušetrí státisíce eur
Vedenie mesta Dubnica nad Váhom chce tovary a služby obstarávať transparentne, no najmä hospodárne. Na radnici preto vzniká samostatné oddelenie verejného obstarávania, ktoré všetky obstarávania centralizuje na jedno miesto.
viac
20.07.2020
Mesto vyčistilo potok v Prejte, SVP na to nemal financie
Mesto Dubnica nad Váhom vyčistilo koryto potoka pretekajúceho mestskou časťou Prejta. Chce tak zabrániť vybreženiu potoka počas prívalových dažďov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %