Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
15.12.2023 09:55

Staré svietidlá na pešej zóne v Partizánskom nahradia nové, úspornejšie


Partizánske, ilustračná snímka, zdroj: mesto Partizánske


Existujúce staré svietidlá na pešej zóne v centre Partizánskeho nahradia nové, ktoré budú úspornejšie. S výmenou svietidiel začala samospráva v týchto dňoch. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


"Dôvodom na výmenu je technický stav existujúcich svietidiel, ktoré síce ešte svietili, ale mali popraskané a rozbité ochranné sklá a kryty. Svietidlá svietili na Námestí SNP 25 rokov a je čoraz ťažšie zohnať na tento typ náhradné diely," uviedol Božik.         

Veľmi dôležitým faktorom je podľa neho spotreba elektrickej energie. "Pôvodné svietidlá majú metalhalogenovú výbojku s príkonom 125 wattov za hodinu, nové svietidlá sú s LED svetelným zdrojom a reguláciou výkonu, spotrebujú 40 wattov za hodinu, v čase od polnoci do 5.00 h iba 50 percent," priblížil.         

V centre mesta samospráva vymení 52 svietidiel s príkonom 125 wattov za 35 kruhových LED svietidiel s príkonom 40 wattov a 17 uličných svietidiel s príkonom 53 wattov. Životnosť svietidiel je 100.000 hodín a záručná doba je desať rokov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
27.01.2022
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou.
viac
29.05.2023
Cyklisti budú mať povolený vjazd na pešiu zónu
Mesto Piešťany sa rozhodlo na skúšobné obdobie, počas mesiaca jún, zrušiť zákaz vstupu cyklistom na pešiu zónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %