Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.12.2018 05:25

Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor sa ujal funkcie


Staronový primátor Igor Čombor


Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.


Primátor sa chce najbližšie štyri roky venovať najmä doprave. "Treba ďalej bojovať za cestné komunikácie v Ružomberku, lebo doprava občanov veľmi ťaží - či už tá celoštátna alebo miestna. Maximum času z tých štyroch rokov treba využiť na to, aby sa dokončila diaľnica D1 okolo mesta, a aby sa začalo s budovaním obchvatu východným smerom na Banskú Bystricu. Aby sa aj v meste prejavilo to, že doprava tu nebude narastať, ovzdušie sa nebude zhoršovať a ľudia budú mať väčší komfort," povedal Čombor.       

Funkcií sa po zložení sľubu ujalo aj 25 poslancov MsZ, z toho 21 mužov a štyri ženy. Z celkového počtu poslancov je 14 nezávislých, šiesti sú za KDH, dvaja za Smer-SD a Spolu a jeden je za OKS. Prvým viceprimátorom sa stal Michal Lazár. „Mojou ambíciou je, aby tu bolo menej politiky a viac práce. Prišiel som sem pracovať, robiť to, čo treba a pomôcť naplniť program súčasného primátora. Urobím pre to všetko. Teším sa, že väčšina poslancov prehlásila, že sú ochotní spolupracovať a robiť pre mesto Ružomberok,“ uviedol.      

Najbližšie zasadnutie MsZ sa uskutoční 18. decembra.       

Úradujúci primátor Čombor získal v komunálnych voľbách celkom 3665 hlasov a zvíťazil tak nad druhým Karolom Javorkom (nezávislý), ktorý dostal 3131 hlasov. Na treťom mieste skončil Róbert Kolár (nezávislý) s 2746 hlasmi. Štvrtý bol Ján Bednárik (KDH), ktorý dostal 1986 hlasov. Volebná účasť v Ružomberku dosiahla 49,4 percenta.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub
Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.
viac
08.12.2018
Novozvolený primátor sa spolu s poslancami MsZ ujal funkcie
Novozvolený primátor Levoče Miroslav Vilkovský sa uplynulý štvrtok podvečer spolu s poslancami mestského zastupiteľstva ujal funkcie. „Najväčšou výzvou je zastavenie znižovania počtu obyvateľov.
viac
10.12.2018
Primátor V. Zahorčák sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta
Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v tohtoročných komunálnych voľbách podporovali strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta. Spolu so všetkými zvolenými poslancami zložil na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub.
viac
29.07.2019
Nedeľa vo Vlkolínci sa nesie v znamení folklóru a ľudových remesiel
Tradičné podujatie Nedeľa vo Vlkolínci sa tento rok niesla v znamení folklóru a ľudových remesiel. Celodenný kultúrny program otvorilo v nedeľu dopoludnia vystúpenie folklórnej skupiny Likava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %