Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
01.12.2018 05:35

Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci


Primátor Turčianskych Teplíc Igor Hus. Snímka MsÚ.


Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.


"To, že mi ľudia dali dôveru, ma potešilo. Ideme ďalej v rozbehnutých veciach, ktoré nás čakajú. Aj poslancom poviem, že ich nečaká prechádzka nejakým ružovým sadom, ale bude to cesta tŕnistá. Čaká nás reforma školstva, čakajú nás výzvy, ktoré sú v investičných akciách. Problém bude s komunálnym odpadom, idú tam hore poplatky, navyšujú sa mzdy," načrtol pre TASR Hus.       

Problémy podľa neho stále vyskakujú, dnes je to gymnázium, zdravotníctvo. "My to neposunieme jednorazovo. Je to vec rokovaní, dlhodobých riešení a verím, že v prevažnej časti tých vecí budeme úspešní," dodal.       

V 13-člennom mestskom parlamente bude sedieť 11 nezávislých poslancov, zvyšní dvaja sú nominanti SNS. Nasledujúce štyri roky bude záujmy obyvateľov hájiť osem poslancov, ktorí v MsZ pôsobili aj počas uplynulého volebného obdobia.      

Autor: ISnímka MsÚ


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2018
Primátor a poslanci Sobraniec zložili na ustanovujúcom zastupiteľstve sľub
Staronový primátor Sobraniec Pavol Džurina (nezávislý) zložil spolu s mestskými poslancami na piatkovom zastupiteľstve sľub. Ujal sa tak opätovne vedenia samosprávy.
viac
08.12.2018
Vysoké Tatry: J. Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora
Svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry v okrese Poprad začal Ján Mokoš (nezávislý) počas uplynulých dní. Mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí už majú za sebou prvé pracovné zasadnutie.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
12.12.2018
Šaštín-Stráže: Primátor a poslanci zložili sľub
Staronový primátor mesta Šaštín-Stráže Jaroslav Suchánek zložil na ustanovujúcom zastupiteľstve v pondelok (10. 12.) slávnostný sľub. Spolu s ním tak urobilo všetkých 11 novozvolených poslancov MsZ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %