Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.12.2020 11:45

Štartuje nový ročník Zelených oáz


Zelené oázy


Ďalší ročník grantového programu Zelené oázy s heslom Sadíme budúcnosť chce motivovať k výsadbe zelene pre zdravšie a krajšie prostredie.


Zeleň prináša do života ľudí množstvo benefitov – má pozitívny vplyv na ich fyzické aj psychické zdravie, zvyšuje kvalitu verejného priestoru a zmierňuje dopady klimatických zmien.

Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Celkovo v programe Zelené oázy rozdelia spoločnosť Slovnaft a Nadácia Ekopolis medzi najlepšie projekty sumu 60 000 eur. Stačí dobrý nápad a chuť dotiahnuť ho do konca.

„Stupeň zastavania mestského prostredia je neúmerný v porovnaní so zeleňou, ktorá pri novo budovaných zastavaných priestoroch mesta vzniká. Preto podporíme nadšencov a lokálnych patriotov, ktorí chcú zazeleniť svoje okolie a spraviť niečo prospešné pre mesto,“ hovorí programový manažér programu z Nadácie Ekopolis, Milan Hronec.

Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021. Následne odborná komisia vyberie najlepšie návrhy projektov, ktoré automaticky získajú finančnú podporu. Zároveň  vyberie z každého kraja ďalšie minimálne 2 projekty, o ktorých rozhodne verejnosť v online hlasovaní. Vybrané projekty sa budú môcť realizovať už na jar 2021.

„Program Zelené oázy za štrnásť rokov podporil na Slovensku už takmer 350 zelených projektov. Nové alebo obnovené zelené miesta plnia svoju úlohu nielen z pohľadu životného prostredia, ale aj z pohľadu budovania vzťahov medzi lokálnymi komunitami. Aj v tomto ročníku programu chceme podporiť projekty prinášajúce viac zelene do našich miest a slúžiace širokej verejnosti,“ dodáva Anton Molnár, riaditeľ Komunikácie SLOVNAFT, a.s. 

Chcete požiadať o grant? Kliknite SEM!

Do predošlého ročníka sa zapojilo 179 žiadateľov, z ktorých verejnosť a poradný výbor grantového programu vybrali na realizáciu 23 najlepších projektov.

Podrobné informácie o tom, kto a ako môže požiadať o grant v programe Zelené oázy, nájdete na podstránke zelených oáz.

Viac informácií poskytne aj programový manažér Nadácie Ekopolis

Milan Hronec,

048 / 470 10 95, 0911 452 457,

hronec@ekopolis.sk

Autor: (Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2018
Slovensko bude mať ďalších 26 zelených oáz
V 12. ročníku grantového programu Zelené oázy, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 26 projektov v celkovej výške 56-tis. eur.
viac
08.04.2020
V SR pribudne 23 zelených oáz, dobrovoľníci na ne dostanú 60 000 eur
Na Slovensku pribudne ďalších 23 nových alebo revitalizovaných zelených plôch. Vybudujú ich dobrovoľníci s podporou grantového programu Zelené oázy, ktorý im pomôže celkovou sumou 60 000 eur. V utorok o tom informovala Martina Ragalová z banskobystrickej Nadácie Ekopolis.
viac
11.12.2020
Zapojte sa do programu „Zelené oázy“
Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %