Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.12.2018 06:05

Štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl


Ilustračný výrez plagátu


Ambíciou knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy. Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné školy a to do 15. marca 2


„Ja som bol v detstve knihožrút a čítanie bolo pre mňa jedno veľké dobrodružstvo. Stopu vo mne zanechali edície Alfred Hitchcock a Traja pátrači a všetky knihy Karla Maya. Dnes, keď je veľa iných možností, je ťažké presviedčať, že čítanie je zábava. Preto som rád, že existuje aj táto súťaž. Prečítajte si aspoň jednu knihu a zapojte sa. Výber je len na Vás. Vyhrať môžete viac ako 50 pekných cien,“ vyzýva Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Súťaž „Vráťme knihy do škôl“, ktorá trvá od 21. decembra 2018  do 15. marca 2019, organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi, ktorými sú Bratislavský samosprávny kraj, internetové kníhkupectvo abcknihy.sk, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi. Cieľom projektu je podporiť čítanie a vytvárať pozitívny vzťah a prehlbovať lásku ku knihám medzi deťmi, žiakmi, študentmi.

Podmienkou súťaže je si prečítať ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V texte objasniť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu a popísať čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje.

Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

Viac informácii nájdete na: vwww.vratmeknihydoskol.sk

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
28.02.2017
Knihy sa opäť vracajú do škôl
Od 1. februára sa môžu mladí čitatelia opäť zapojiť do súťaže „Vráťme knihy do škôl“. Čitatelia z materských, základných a stredných škôl tak môžu svoje práce posielať až do konca marca 2017.
viac
21.03.2017
Projekt Vráťme knihy do škôl končí o 11 dní
Škôlkari, žiaci základných a študenti stredných škôl majú už iba 11 dní, aby sa zapojili do šiesteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl. Súťažia o elektronické čítačky, knihy či o výlet do Bruselu.
viac
06.03.2019
BSK: Zapojte sa do „Vráťme knihy do škôl“
Podpora čítania a budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám medzi deťmi, žiakmi a študentmi je hlavnou myšlienkou čitateľskej súťaže „Vráťme knihy do škôl“, ktorá je obľúbená na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %