Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.05.2018 02:05

Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou


Ilustračná snímka - Starý zámok


Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.


       "Návštevníci sa dozvedia, ako sa vyrábajú štiavnické fajky "Štiavničky", ale aj to, ako minimalizovať a správne triediť odpad," prezradila Petra Páchniková z múzea.       

Súčasťou festivalu bude bohatý kultúrny program i tvorivé dielne, remeselné trhy, sokoliari, expozícia historických hodín Starého zámku, výstava Kalvária v azyle, drevený kolotoč, chodúle, žonglovanie a veľa iných atrakcií.       

Podujatie sa koná v rámci Európskeho roka kultúrneho dedičstva.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Amplión prinesie do mesta 40 programov na desiatich scénach
Banskú Štiavnicu čakajú tri dni plné divadelnej zábavy. S názvom Amplión sa tu dnes začína prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku.
viac
20.05.2019
Starý zámok ožije remeslami a zábavou
Starý zámok v Banskej Štiavnici sa stane koncom tohto týždňa dejiskom zábavy a miestom stretnutia remeselníkov. V piatok (24. 5.) a v sobotu (25. 5.) sa tam bude konať 22. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy.
viac
21.02.2020
Na Starom zámku čaká na rodiny s deťmi netradičná zimná hra
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 22. februára od 9:00 do 15:00 h hrať netradičná a zábavná rodinná hra s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Malí návštevníci sa budú môcť prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.
viac
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %