Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
20.05.2019 03:20

Starý zámok ožije remeslami a zábavou


Ilustračná výrez plagátu


Starý zámok v Banskej Štiavnici sa stane koncom tohto týždňa dejiskom zábavy a miestom stretnutia remeselníkov. V piatok (24. 5.) a v sobotu (25. 5.) sa tam bude konať 22. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy.


Dvojdňové podujatie, program ktorého sa začne v piatok ráno, pripravilo občianske združenie Iniciatíva za živé mesto a Slovenské banské múzeum (SBM).       

Vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy SBM Petra Páchniková informovala o tom, že návštevníci sa môžu tešiť na predstavenie bábkového divadla Tyjátr, štiavnického bábkového divadla Concordia, koncert skupiny Banda či módnu prehliadku.       

Najmenších návštevníkov zabavia žongléri a akrobati. Vyskúšať si budú môcť drevený kolotoč, naučiť sa môžu niečo nové v škole žonglovania a škole tanca alebo sa budú môcť zabaviť v tvorivých dielňach. Na Starom zámku nebudú chýbať ani remeselné trhy, sokoliari a ďalšie atrakcie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Centrum Banskej Štiavnice rozžiari festival Illumination
Historické centrum mesta sa v sobotu (18. 6.) v noci celé rozžiari vďaka multimediálnemu festivalu svetla Illumination - Banská Štiavnica.
viac
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
25.11.2019
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa uskutoční tradičné Stretnutie generácií
Návštevu galérie aj posedenie pri kultúrnom programe prinesie podujatie Stretnutie generácií, ktoré sa v stredu (27. 11.) uskutoční v Rytierskej sále Starého zámku v Banskej Štiavnici.
viac
21.02.2020
Na Starom zámku čaká na rodiny s deťmi netradičná zimná hra
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 22. februára od 9:00 do 15:00 h hrať netradičná a zábavná rodinná hra s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Malí návštevníci sa budú môcť prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %