Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.10.2020 08:00

Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný


Ilustračná snímka: (tasr).


Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.


Pravidelne opakujúci sa jav považuje spišskobelianska samospráva za dlhodobo neudržateľný. Na problém upozornila na svojej internetovej stránke.      

Časté porušovanie legislatívy v oblasti odpadového hospodárstva zo strany obyvateľov priviedlo samosprávu k rozhodnutiu monitorovať stav pravidelne. Uplynulý polrok preto nakladanie s odpadmi na území mesta kontrolovali mestskí policajti, fotopasce a tiež mestský kamerový systém. „Príslušníci mestskej polície zistili až viac ako 70 priestupkov,” predstavila výsledok monitoringu Paula Grivalská z oddelenia životného prostredia mestského úradu s tým, že "vinníci boli potrestaní". Podotkla, že neakceptovateľným konaním je nielen porušovanie zákona, ale i mestských nariadení. „Všeobecne záväzné nariadenie mesta o nakladaní s odpadmi okrem iného napríklad zakazuje znečisťovať stanovištia zberných nádob a ich okolie, uložiť alebo ponechať komunálny odpad na inom mieste ako na mieste na to určenom či ukladať do zberných nádob určených na triedený zber komunálneho odpadu zložku, pre ktorú nie je zberová nádoba určená,” pripomenula. Ako Grivalská dodala, verejnosť môže objemný triedený odpad celoročne bezplatne odovzdávať na zbernom dvore v areáli Mestského podniku Spišská Belá.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Poplatok za skládkovanie komunálnych odpadov sa zvýši
„Ministerstvo životného prostredia pripravuje nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, ktorý počíta najmä so zvýšením poplatku za skládkovanie komunálneho odpadu,“ prezradil hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
20.07.2020
Považskobystrická radnica získala viac ako 50 000 eur za separovanie odpadu
Viac ako 50 000 eur získala považskobystrická radnica od Environmentálneho fondu za triedenie odpadu v minulom roku. Podiel separovania odpadu dosiahol v meste v minulom roku takmer 33-percentnú úroveň.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
12.11.2021
Spišská Belá bude čipovať nádoby na komunálny odpad
Mesto Spišská Belá bude v týchto dňoch čipovať nádoby na komunálny odpad v domácnostiach aj u podnikateľov. Paula Grivalská z tamojšieho mestského úradu informovala, že cieľom je zabezpečiť zber dát z vývozu odpadu v reálnom čase, ako aj ich analýzu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %