Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.04.2021 10:25

Stavba zvolenského urgentného príjmu je ukončená


Snímka zdroj: (Agel).


Výstavba zvolenského urgentného príjmu pokračuje podľa plánu, pandémia nového koronavírusu stavbu ovplyvnila len minimálne. V utorok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.


„Stavba je aktuálne ukončená a začal sa proces odovzdania stavby a jej kolaudácia. Je predpoklad, že spustenie prevádzky nového urgentu zvolenskej nemocnice môžu pacienti očakávať už koncom tohto leta,“ dodala.

S výstavbou začali vo Zvolene na jeseň v roku 2019 a zahŕňa tri stavebné objekty. Sú to urgentný príjem, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a centrálne operačné sály. Celková hodnota projektu je aj so spolufinancovaním zvolenskej nemocnice 7 100 000 eur. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu európskeho rozvoja. „Stavbu robí spoločnosť Chemkostav, a. s., Michalovce, ktorá zvíťazila vo verejnej súťaži,“ spomenula hovorkyňa.      

V rámci centrálneho urgentného príjmu sú vytvorené pracoviská. Sú to interná príjmová ambulancia, neurologická ambulancia, chirurgická ambulancia so sadrovňou a zákrokovou miestnosťou. Patria tam aj CT pracovisko, rádiológia a sonografia. „V priestore centrálneho urgentného príjmu sú nanovo vybudované centrálne šatne pre zamestnancov. OAIM je vybudované ako samostatné pracovisko v novej prístavbe k chirurgickému pavilónu,“ doplnila Pavliková s tým, že centrálne operačné sály pozostávajú z troch nových sál s kompletným zázemím pre personál.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2020
Nemocnica v Šaci pokračuje vo výstavbe nového urgentného príjmu
Nemocnica Košice-Šaca pokračuje vo výstavbe nového urgentného príjmu. Táto stavba nebola situáciou vyvolanou novým koronavírusom zasiahnutá tak ako projekty v iných zdravotníckych zariadeniach siete Agel, a to najmä z dôvodu, že sa vykonávali zväčša výkopové práce a prekládky sietí.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
27.11.2020
Mesto nesúhlasí s avizovaným zrušením urgentu v Nemocnici Malacky
Avizované zrušenie ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS) v Nemocnici Malacky, plánované od januára 2021, vyvolalo v regióne Dolného Záhoria veľkú nespokojnosť. ÚPS (tzv. urgent) prijíma pacientov s vážnymi ochoreniami, v akútnom a život ohrozujúcom stave.
viac
23.04.2021
Výstavba nového urgentného príjmu v Nemocnici AGEL Komárno pokračuje
Nový urgentný príjem Nemocnice AGEL Komárno nadobudol reálne kontúry. Na prvý pohľad je už viditeľný nový skelet budovy, ktorá prepojí tri budovy tak, aby pacienti ani personál nemocnice nemuseli medzi nimi prechádzať zvonku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %