Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.01.2022 09:35

Stavbu komunitného centra zabrzdili verejné obstarávania


Snímka zdroj: (tasr).


V poradí tretie verejné obstarávanie na prestavbu bývalého obecného úradu na komunitné centrum vypísali v uplynulých týždňoch v Senohrade v okrese Krupina.


Projekt sa má realizovať vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Výška poskytnutého príspevku je približne 180 000 eur bez DPH.

„Predchádzajúce verejné obstarávania nám ministerstvo vnútra zrušilo. Po prvý raz to bolo preto, lebo do súťaže sa prihlásil len jeden záujemca. Druhýkrát konštatovalo určité pochybenia vo verejnej súťaži,“ uviedla starostka Senohradu Oľga Bartková.

Nové verejné obstarávanie už prebieha, starostka verí, že sa aj úspešne ukončí a obec vyberie zhotoviteľa stavby. „V takom prípade by sme mali začať s prácami v jarných mesiacoch,“ dodala.

V dvojpodlažnej budove majú po rekonštrukcii vzniknúť klub pre deti a mládež, kancelária pre komunitných pracovníkov, sociálne zariadenia, miestnosť na poradenstvo a vzdelávacie aktivity, stredisko osobnej hygieny, sklad materiálu, kuchyňa a tiež dielňa na remeselné zručnosti. „Využitie by malo byť pre všetky vekové kategórie,“ doplnila Bartková. Komunitné centrum by malo vzniknúť do 24 mesiacov od podpisu zmluvy so zhotoviteľom stavby.

Senohrad má približne 800 obyvateľov. Prvá písomná zmienka o obci je už z roku 1135. Pôsobil tam botanik a etnograf Andrej Kmeť a tiež spisovateľ Jozef Cíger Hronský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
12.11.2020
Svidník chce do konca roka stihnúť rekonštrukciu viacerých úsekov ulíc
Z hľadiska plánovania a realizácie investičných aktivít je rok 2020, ktorý poznačila pandémia nového koronavírusu, veľmi náročný. Napriek tomu sa mestu podarilo zrealizovať viaceré projekty.
viac
11.01.2021
Trenčín zrekonštruuje nocľaháreň pre bezdomovcov a nízkoprahové centrum
Mesto Trenčín chce zrekonštruovať a zmodernizovať objekt nocľahárne a nízkoprahového denného centra. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila trenčianska radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
27.10.2021
V Myjave opravia prestupné bývanie a komunitné centrum za viac ako milión eur
V meste Myjava sa uskutoční rekonštrukcia prestupného bývania a komunitného centra na Trokanovej ulici. Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %