Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.02.2021 03:25

Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve ukončili


Poliklinika v Detve.


Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve sú ukončené. Uviedol to hovorca mesta Detva Milan Suja.


„Priestory sú už pripravené na sťahovanie, v súčasnosti ich ešte upratujú,“ dodal. Premiestnenie lekárov z náhradných priestorov do obnovených je naplánované po odovzdaní a prevzatí stavby počas februára.

Kompletná rekonštrukcia detvianskej polikliniky prišla po viac ako 40 rokoch jej prevádzky. Aby mohli lekári poskytovať zdravotnú starostlivosť aj počas stavebných prác, rekonštrukciu rozdelili do dvoch etáp. Prvá sa začala vlani v marci a ukončili ju 30. júla. V auguste minulého roka sa časť lekárov presunula do pôvodných ambulancií a niektorí do náhradných miestností. Vo svojich obnovených priestoroch už vlani začiatkom jesene boli napríklad traja všeobecní lekári pre dospelých a kožná lekárka. V druhej etape pracovníci zrekonštruovali rozvody, vodu, elektriku a kúrenie.

V rámci obnovy robili tiež stavebné úpravy v detskej ambulancii a gynekologickej ambulancii. Namontovaná je tiež plošina pre imobilných pacientov na prístupovom schodisku. Rekonštrukcia sa týkala aj úpravy okien na chodbách, aby sa mohlo v čakárni ľahšie vetrať. Kompletne sú zrekonštruované sociálne zariadenia, nové sú vnútorné stierky a aj nátery.

Cieľom obnovy zariadenia bolo zlepšiť podmienky pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, pre obyvateľov mesta a okolitých obcí, zvýšiť štandard vnútorných priestorov a životnosť budovy. Okrem toho rozšírili portfólio poskytovaných služieb o RTG diagnostiku, a tiež o gynekologickú ambulanciu. Celkové náklady na projekt sú 820.000 eur, z toho ministerstvo zdravotníctva poskytne 779 000 eur. Mesto Detva je vlastníkom budovy od roku 2011.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2020
Ikonický "Vihorlat" dostane novú podobu
Jedna z emblematických budov na Námestí slobody v Humennom sa po rokoch dočká rekonštrukcie. "Vihorlat", starším ročníkom známy aj ako "u Sodomku", získa v prvej fáze svojej rekonštrukcie novú fasádu, okná i strechu. Z chátrajúcej budovy má vzniknúť spoločensko-kultúrne centrum.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
08.02.2021
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy dočká obnovy
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy v historickej časti Detvy dočká obnovy. Viaceré staré domy v tejto lokalite sú obnovené alebo ich obnovujú, zničená poschodová stavba však dlhodobo chátra.
viac
01.12.2021
Nitra po piatich mesiacoch ukončila rekonštrukciu Kráľovskej cesty
Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu Kráľovskej cesty, ktorá vedie pamiatkovou rezerváciou na hradnom kopci. Celkové náklady na obnovu viac ako 170 metrov dlhého dláždeného úseku dosiahli sumu 240 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %