Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.02.2020 04:00

Stojiská kontajnerov bude mesto monitorovať kamerami


Ilustračná snímka, zdroj: sala.dnes24.sk


Stojiská kontajnerov v Šali budú monitorovať kamery. Radnica už obstarala sedem kusov, v krátkom čase ich chce rozmiestniť v najproblémovejších lokalitách v mestskej časti Veča.


Mesto sa takýmto spôsobom snaží zabrániť ukladaniu veľkorozmerného odpadu ku kontajnerom. „Cieľom je sledovať vytypované lokality a v prípade potreby identifikovať osoby, ktoré porušujú podmienky nakladania s odpadom. Kamerový monitorovací systém bude napojený na mestskú políciu,“ informovala o tom Dajana Hanesová z mestského úradu.

Podľa jej slov obyvatelia mesta často na kontajnerové stojiská vyhadzujú chladničky, nábytok a ďalšie nevhodné predmety zo svojich domácností. „Veľkorozmerný odpad, ktorý patrí na zberný dvor, sa takmer každý týždeň objavuje pri polopodzemných kontajneroch, obťažuje obyvateľov a znečisťuje životné prostredie. Teraz si na kontajnerové stojiská posvietia kamery,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2018
Mesto dokončilo osádzanie nových polopodzemných kontajnerov
Šalianska radnica ukončila v týchto dňoch v mestskej časti Veča osádzanie nových polopodzemných kontajnerov na odpad. Vďaka ich veľkej kapacite sa počet kontajnerových stojísk znížil z pôvodných 30 na 17.
viac
13.03.2021
Šaľa chce pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi
Šalianska radnica pripravuje II. etapu zmeny svojho odpadového hospodárstva. V rámci nej bude pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi.
viac
13.05.2022
Mesto Šaľa rieši problém s horiacimi kontajnermi
Šalianska radnica rieši problémy s požiarmi kontajnerov na odpad. Ako informoval mestský úrad, v posledných dňoch ich v meste zhorelo už päť.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %