Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.06.2016 02:57

Stovky motorkárov z celého sveta zavítajú do Liptovského Mikuláša


Výprava Slovenskej motocyklovej federácie na FIM Rally.


Liptovský Mikuláš sa v týchto dňoch stáva dejiskom svetového stretnutia mototuristov. Akcia s názvom FIM Rally 2016 sa na Slovensku uskutoční po prvý raz. Hlavnému programu budú venované dni od 29. júna do 1. júla v Liptovskom Mikuláši.


Úvodný ceremoniál privíta priaznivcov dvojkolesových tátošov 29. júna na Námestí osloboditeľov. Do mesta zavíta vyše tisíc účastníkov z 30 štátov na takmer 800 motorkách. Ich prehliadka je nachystaná práve na stredu 29. júna.

Motorkári si v nasledujúcich dňoch pozrú Liptovský Mikuláš a organizátori pripravili aj výlety do okolitých atrakcií. Kandidatúru Slovenska sa podarilo presadiť na základe viacročného úsiliu Slovenskej motocyklovej federácie. Po zohľadnení viacerých kritérií a po viacerých rokovaniach sa organizátori rozhodli pre Liptovský Mikuláš. „Som rád, že mesto ako stredisko turizmu, sa na príprave takéhoto významného podujatia podieľalo. Liptovský Mikuláš tak bude mať možnosť prezentovať svoje turistické ťaháky vrátane kultúry, gastronómie a prírodných krás. Očakávam dobrý efekt pre rozvoj turizmu ako v našom meste, tak aj v celom regióne. Veď toľko motoriek sa na jednom mieste na Slovensku asi ešte ani nestretlo,“ podotkol primátor Ján Blcháč.

Do prípravy FIM Rally 2016 je aktívne zaangažovaný celý región Liptova a mesto Liptovský Mikuláš, kde sa v rámci programu podujatia uskutoční i tzv. paráda národov – spoločná jazda všetkých účastníkov po jednotlivých krajinách. V rámci jednotlivých dní podujatia je pre účastníkov FIM Rally pripravený celý rad fakultatívnych výletov do Jasnej, Vysokých Tatier  a výjazdový výlet Na Oravský zámok  a taktiež bohatý kultúrny program priamo v centre diania tohto svetového „moto“ stretnutia. Cieľom programovej skladby podujatia je predstavenie Slovenska ako malebnej krajiny v srdci Európy, bohatej na historické, prírodné a kultúrne krásy.

Podľa predpisov FIM je uvedené podujatie prístupné len pre prihlásených zástupcov jednotlivých motocyklových federácií, ale priaznivci mototuristiky si môžu prísť pozrieť krásne motocykle do Liptovského Mikuláša, kde sa v piatok 1. 7. 2016 uskutoční nástup všetkých účastníckych krajín v rámci parády národov. Všetci účastníci sa budú organizovane pohybovať na vopred vyhradených trasách za súčinnosti polície a bez dlhodobejšieho obmedzenia premávky.

 

Bližšie informácie k podujatiu nájdete na oficiálnej web stránke podujatia: http://fimrally2016.com.

 

Autor: (msú, Viktória ČAPČÍKOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Motozraz Sveta motocyklov: 15-ty ročník už o pár dní!
K vrcholom letnej sezóny motorkárov sa už niekoľko sezón radí aj Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave. 15-ty ročník otvorí svoje brány už o pár dní, konkrétne vo štvrtok 18. augusta.
viac
26.10.2016
Liptov v znamení dušičiek
Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program.
viac
18.09.2017
Fest zemiakov na Liptove
Liptov je známy nielen bryndzou, ale aj zemiakmi. Podujatie Švábkafest bude v piatok 22. septembra v centre Liptovského Mikuláša venované práve im.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %