Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
12.07.2018 11:45

Štrbské Pleso zažije jubilejný piaty ročník Benátskej noci


Ilustračná snímka, zdroj: Región Vysoké Tatry


Štrbské Pleso a jeho návštevníci zažijú v sobotu (14. 7.) jubilejný piaty ročník Benátskej noci. "Člnky na hladine jazera sa budú hojdať v rytmoch talianskych tónov, chuťové poháriky potešia kvalitné vína a nápoje a pripravené sú aj hudobné vystúpenia.


Osada Štrbské Pleso sa vďaka tomu opäť premení na malé Benátky," informovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Podujatie štartuje o 16.30 h, návštevníkov bude vítať talianska hudba. Samotná Benátska noc má pritom vo Vysokých Tatrách svoju dávnu históriu. "Kúpeľní hostia ubytovaní na Štrbskom Plese si užívali slnečné večery s člnkovaním na plese, hudbou, tancovačkou, púšťaním lampiónov aj polnočným pálením pramice v strede jazera pred viac 50 rokmi," upozornila Littvová s tým, že v sobotu nebudú chýbať pri Štrbskom plese tóny harfy, živé zrkadlové sochy či chodúľové divadlo Harlequins. Doplnia ich Popradské mestské divadlo a hudobná skupina La Goia.       

Pripravená je tiež ochutnávka vín, špecialít z grilu a talianskej gastronómie od majstrov kuchárov. Celým programom bude sprevádzať moderátor Rudolf Kubus. "Pripravili sme v spolupráci s obcou Štrba, ministerstvom dopravy a partnermi jedinečné podujatie, ktoré v sebe spája návrat k tradícii a spojenie slovenskej a talianskej kultúry. Veríme, že naše úsilie bude odmenené spokojnosťou návštevníkov a nezabudnuteľnými zážitkami," dodáva Littvová s tým, že vstup na podujatie je pre všetkých návštevníkov voľný. Počet lístkov na plavbu člnom je však obmedzený a predávajú sa len priamo v prístave.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Na Šaffovej ostrohe sa odprezentujú aj zahraničné súbory
Súťaž Šaffova ostroha, ktorá sa v Dlhom Klčove v okrese Vranov nad Topľou uskutoční od piatka do nedele (27. - 29. 5.) už po 24. raz, umožní jednotlivcom ukázať svoje tanečné umenie. Ide o jedinú súťaž svojho druhu na Slovensku.
viac
12.07.2022
Jubilejný folklórny festival sa začne dražbou Jánošíkovej čiapky
Dražbou repliky Jánošíkovej čiapky v jeho rodnej osade U Jánošov sa začne v stredu 27. júla program 60. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej.
viac
20.07.2022
Oslavy 150. výročia založenia osady budú v talianskom štýle
Pri príležitosti 150. výročia založenia osady Štrbské Pleso ožije v sobotu 23. júla prístav člnkov talianskou atmosférou.
viac
31.08.2023
Na Fiľakovskom hrade opäť ožije história počas XXIII. ročníka hradných hier
Na fiľakovskom hradnom nádvorí bude 2. septembra vládnuť historická atmosféra. XXIII. ročník Fiľakovských hradných hier prinesie každodenný život, autentickú kultúru i tradície obdobia, kedy hrad zastával významnú vojenskú a strategickú funkciu
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %