Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.01.2017 10:44

Stredoškoláci budú rozhodovať o Fiktívnej krajine


Ilustračná snímka: (int).


Spojiť teóriu s praxou a dať stredoškolákom právomoc i zodpovednosť za rozhodovanie o Fiktívnej krajine. To je ambícia kurzu, ktorý v Moravskom Svätom Jáne organizuje Stredoškolská študentská únia Slovenska.


Projekt dá šancu prihláseným stredoškolákom vžiť sa do úlohy poslanca a rozhodovať o osude Fiktívnej krajiny. Kurz sa zaoberá fungovaním legislatívneho procesu, tvorby zákonov, venuje sa otázkam politológie i ekonómie. Nadobudnuté vedomosti následne môžu účastníci projektu aplikovať na fiktívne zmeny už prijatých zákonov SR. "Ide o dokonalú príležitosť, ako zlepšiť vlastné prezentačné a rétorické schopnosti a naplno využiť svoju kreativitu," píše únia na svojom webe.      

Kurz sa uskutoční od 9. do 12. februára, záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom sociálnej siete projektu do 1. februára.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Poplatok za skládkovanie komunálnych odpadov sa zvýši
„Ministerstvo životného prostredia pripravuje nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, ktorý počíta najmä so zvýšením poplatku za skládkovanie komunálneho odpadu,“ prezradil hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
10.05.2017
Vzdelávací ekoprogram Zelená škola hľadá nových záujemcov
Už 13. ročník najväčšieho vzdelávacieho ekoprogramu Zelená škola, sa na Slovensku začne realizovať v školskom roku 2017/2018. Program prináša medzi žiakov priateľské vzťahy, zmenu myslenia a správania, zmysluplne využitý čas, nadšenie a optimizmus.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
14.06.2021
Mladí ľudia budú jedným z poradných orgánov pri zmenách vo vzdelávaní
Dôležitou súčasťou tvorby návrhov štátnych koncepcií, zvlášť v oblasti výchovy a vzdelávania, by malo byť poznanie názorov a skúseností mladých ľudí. Práve na ich podnet zriadil Štátny pedagogický ústav a IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže Žiacky poradný výbor.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %