Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.04.2022 03:20

Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia


Snímky zdroj: (ZMOS).


Pracovné rokovanie snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktoré má bezmála 50 členov, zvolal a viedol jeho predseda a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Pozvanie medzi kolegov zo samospráv prijal aj predseda ZMOS Branislav Tréger.


Na sneme, ktorý sa v Žiline konal v utorok 26. apríla 2022, sa hovorilo o viacerých aktuálnych samosprávnych témach, ktorými sú aj vysoké ceny energií, financovanie samospráv či problematika neverejných poskytovateľov sociálnych služieb a školstva.

Predseda ZMOS vo svojom vystúpení hovoril aj o procese prípravy Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. „Mali sme niekoľko rokovaní s predstaviteľmi Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Upozornili sme na to, že opomenuté boli malé obce. Tie dostanú svoj program, ktorý pôjde z EŠIFU,“ informoval Branislav Tréger, ktorý poukázal aj na ďalší problém, ktorý ZMOS aktívne rieši.

„Približne 400 obcí na Slovensku nemá vodovod alebo kanalizáciu, čo je z hľadiska životného prostredia veľký problém. Envirorezort vyhlási výzvu číslo 72, na ktorú by malo byť alokovaných 100 miliónov eur,“ povedal predseda ZMOS. 

 

Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia

 

Reč bola aj o mimoriadnom sneme ZMOS, ktorý sa v histórii združenia uskutoční druhýkrát. Branislav Tréger informoval aj o aktivitách Kancelárie ZMOS, jednou z nich je aj každý pracovný deň zasielaný Newsletter s užitočnými informáciami pre samosprávy.

„Snažíme sa navštevovať všetky regionálne združenia ZMOS a čerpať cenné informácie z miest a obcí. Poznatky následne tlmočíme predstaviteľom štátu. Situácia, v ktorej sa momentálne nachádzame je náročná, ale verím, že ju spoločnými silami zvládneme,“ dodal predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
06.09.2021
ZMOS sa pripravuje na rokovanie 31. snemu
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoje najdôležitejšie podujatie roka. V dňoch 8. a 9. septembra 2021 sa uskutoční v poradí 31. snem. Bude zároveň oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990.
viac
09.04.2022
Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia
Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.
viac
11.03.2023
Uskutočnil sa snem Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia
Na sneme Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktorý zvolal a viedol jeho predseda, primátor mesta Žilina Peter Fiabáne, sa zúčastnil aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %