Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.02.2018 11:57

Stretnutie primátorov a starostov s predstaviteľmi kraja v Dunajskej Strede


Pohľad na účastníkov stretnutia.


Župan TTSK Jozef Viskupič s vicežupanmi kraja pokračujú v sérii pracovných stretnutí s primátormi a starostami jednotlivých okresov. Po Skalici, Senici, Hlohovci a Galante sa stretnutie uskutočnilo v podkrovných priestoroch radnice v Dunajskej Strede, ktoré navrhol známy architekt Imre Makovecz.


Po úvodných príhovoroch župana, vicežupanov a domáceho primátora Zoltána Hájosa diskusia pokračovala vstupmi všetkých 48 prítomných predstaviteľov jednotlivých obcí.

Hlavnou témou sa opäť stala doprava a problémy s údržbou cestnej infraštruktúry, ale zarezonovalo aj preťaženie ciest v obciach nákladnou dopravou. Starostovia sa nevyhli ani téme podielových daní a tzv. cezpoľných obyvateľov, ktorí v obciach síce bývajú, ale nemajú v nich nahlásený trvalý pobyt.

Po dohode s primátormi miest, na krajskej úrovni vznikne grémium primátorov pod názvom M17, ktoré sa bude zaoberať ich problematikou a schádzať sa bude dvakrát do roka.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.01.2019
Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.
viac
07.02.2019
Trnavský župan sa stretol so starostami miest a obcí okresu Hlohovec
Jozef Viskupič predstavil zámery, ktoré TTSK plánuje v regióne realizovať v roku 2019. Témou stretnutia boli aj ďalšie formy spolupráce medzi župou a samosprávami ako základným predpokladom pre rozvoj celého regiónu.
viac
14.01.2021
Starostovia vyzývajú MŽP a MK, aby predĺžili lehoty na predkladanie projektov
Starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda vyzývajú rezort kultúry a ministerstvo životného prostredia, aby predĺžili lehoty na predkladanie projektov.
viac
22.03.2024
Rokovali sme s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom
Na tému spolupráce medzi mestom Dunajská Streda a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali zástupcovia ZMOS-u s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %