Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
17.02.2020 03:23

Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.


„V súčasnosti je zverejnené verejné obstarávanie, výsledkom ktorého by mal byť dodávateľ novej technológie. Bude to financované zo združenej investície, 100 000 eur máme z prostriedkov úradu vlády, ktoré boli schválené na výjazdovom zasadnutí vlády v júni minulého roka, 100 000 eur máme schválených v rámci Výzvy pre región od Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a zvyšok do 350 000 eur je financovaný z mesta. Je to len prvá etapa, ktorá bude zahŕňať kompletnú výmenu rozvodov, chladiarenskej technológie, mantinelov a príslušenstva ľadovej plochy,” uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza s tým, že v rekonštrukcii by chceli pokračovať i v ďalšom období.

„Máme ambície, aby sme novú sezónu v roku 2020 už začali na novom klzisku. Tretieho marca máme otváranie obálok, keď vyberieme zdarne dodávateľa týchto prác, tak by sme hneď chceli začať, aby sme v novembri, decembri už mali nové klzisko,” povedal Brendza.      

Ľadová plocha je podľa jeho slov využívaná širokou verejnosťou, ako aj amatérskymi hokejistami. „Máme ambíciu začať najmä pre najmenšie deti so základmi korčuľovania a hokeja. Do konca februára sa uskutoční podujatie Slovenského zväzu ľadového hokeja Deti na hokej,” dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %