Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.05.2017 04:52

Stropkov privíta juniorskú volejbalovú špičku na Slovensku


Pozvánka.


Mesto Stropkov sa chystá na športový sviatok. Už tento piatok tam začínajú trojdňové Majstrovstvá Slovenska vo volejbale junioriek.


Ženský volejbal má na severovýchode Slovenska bohatú históriu a najmä v žiackych kategóriách má Stropkov na svojom konte viacero cenných úspechov na národnej i medzinárodnej úrovni. Výborné výsledky dosahujú už niekoľko rokov aj juniorky pôsobiace pod hlavičkou Mestského volejbalového klubu Cele Group. Dôkazom, že juniorský volejbal v Stropkove patrí k slovenskej špičke je aj právo organizácie finálového turnaja. Potvrdzujú to aj slová prezidenta Slovenskej volejbalovej federácie Ľubora Halandu: „Z vlastnej skúsenosti vieme, čo znamená usporiadanie športových podujatí s väčším počtom družstiev a vieme, že to nie je jednoduchá úloha. O to viac si ceníme, že OZ AMIS Stropkov si pod krídla zobral tento turnaj. Aj to svedčí o kvalitnej práci s mládežou v tomto klube. Mladé volejbalistky sú budúcnosťou nášho krásneho športu a je pre nás všetkých veľmi dôležité, aby si vzťah k volejbalu budovali a pestovali už odmalička.“

Ako bolo spomenuté, hlavným organizátorom finálového turnaja je OZ AMIS Stropkov, ktoré zastrešuje tamojší volejbalový klub. Druhým z dvojice organizátorov je samotné mesto Stropkov, ktoré tradičný pilier stropkovského športu vo veľkej miere podporuje. Záštitu nad podujatím prevzal predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík.

Do záverečného turnaja postúpilo osem družstiev z oblastí Východ a Západ. V skupine hranej v mestskej hale sa stretnú MVK Cele Group Stropkov, TJ Slávia TU Zvolen, COP Volley Nitra, ŠSK VIVUS Bratislava. V športovej hale na Hviezdoslavovej ulici zabojujú o účasť v semifinále obhajca titulu VK Slávia UK Dráčik Bratislava, VK Spišská Nová Ves, ŠSK Bilíkova Bratislava a ŠKM Liptovský Hrádok.

Zápasy v skupine sa hrajú v piatok a v sobotu predpoludním. V sobotu popoludní začína vyraďovacia časť a finálový turnaj vyvrcholí v nedeľu o 12:30, kedy je na programe stretnutie o celkové prvenstvo.

„Úprimne sa teším, že práve naše mesto bolo poctené organizovať volejbalové majstrovstvá Slovenska junioriek. Dovolím si povedať, že naše dievčatá patria v posledných rokoch do úzkej špičky v rámci Slovenska. Veď do finále postúpili bez straty jediného bodu v 28 zápasoch. Záverečný turnaj vníma naše mesto ako odmenu za doterajšie výsledky pre všetky dievčatá, ktoré reprezentovali Stropkov, pre všetkých tých, ktorí sa starajú o náš tím. A samozrejme ako odmenu pre skvelé stropkovské obecenstvo,“ povedal primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Cieľom domácich hráčok je po minuloročnom 5. mieste postup do semifinále. Už teraz však hodnotia končiacu sa sezónu ako najúspešnejšiu v histórii. „Verím, že domáce prostredie nám pomôže siahnuť na dno svojich síl, schopností a pokúsiť sa prekonať naše maximum z posledných dvoch MSR. Očakávam výbornú atmosféru v hľadisku a herný prejav na ihrisku od nášho družstva, ktorý sa bude páčiť divákom,“ uviedol tréner domácich Maroš Šturák. Predseda OZ AMIS Peter Senaj verí, že Stropkovčanky prekročia brány semifinále a siahnu na medaily. Organizácia majstrovstiev je pre nás veľká výzva, ale verím, že všetko dopadne na jednotku a turnaj v Stropkove bude dôstojným vyvrcholením celej sezóny. Srdečne vítam všetky zúčastnené tímy, prajem príjemný pobyt v našom meste, veľa športových úspechov a predvedenie tých najlepších športových výkonov,“ uzavrel P. Senaj.

 

Autor: (Petrer NOVÁK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Piešťanská radnica vyčlenenila na dotácie viac ako 50 000 eur
Do 2. marca môžu obyvatelia Piešťan podávať žiadosti o poskytnutie dotácií na aktivity v oblasti športu, záujmovej umeleckej činnosti, ekológie a podpory miestneho rozvoja. Mestskí poslanci na činnosti v týchto oblastiach vyčlenili na rok 2017 viac ako 50 000 eur.
viac
25.04.2017
NSK uspokojí všetkých žiadateľov o dotácie na šport a kultúru
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil v tomto roku na podporu kultúry a športu viac ako 1,6 milióna eur. Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) budú financie z rozpočtu NSK rozdelené podľa počtu obyvateľov v jednotlivých volebných obvodoch.
viac
18.07.2017
Najlepších dobrovoľných hasičov na Slovensku majú v Kútoch
Víťazstvo z tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dobrovoľných hasičských zborov si v kategórii mužov aj žien odnášajú dobrovoľní hasiči z Kútov v okrese Senica.
viac
28.02.2020
Žilina bude v júli hostiť hokejbalový šampionát juniorov
Juniorskí reprezentanti Slovenska v hokejbale budú mať na nadchádzajúcom šampionáte najvyššie medailové ambície. Majstrovstvá sveta v hokejbale juniorov U16 a junioriek U20 bude tento rok od 2. do 5. júla hostiť mesto Žilina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %