Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.04.2019 09:25

Študenti odprezentovali svoje práce na krajskej prehliadke 41. ročníka SOČ


Ilustračná snímka


V poradí 41. ročník krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti sa už tradične uskutočnil v priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) Stará Turá v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.


V piatok 5. apríla 2019 prišli už po 18.-krát do učební Strednej odbornej školy Stará Turá odprezentovať výsledky svojej záujmovej činnosti žiaci a študenti škôl z Trenčianskeho kraja. Odborné poroty v 17 súťažných kategóriách mali plné ruky práce. Ohodnotiť totiž mali celkovo 167 prihlásených prác. „Do krajského kola postupujú víťazi obvodných kôl, ktoré sa tento rok uskutočnili v Považskej Bystrici, Partizánskom a Trenčíne. Cieľom Stredoškolskej odbornej činnosti je podporovať v mladých ľuďoch tvorivosť, prácu s faktami, hľadanie odpovedí na zvedavé otázky, ktoré ich zaujímajú či nájdenie inšpirácie. Teší nás, že výsledkom prác sú aj zaujímavé závery, ku ktorým sa žiaci dopracujú za pomoci svojich konzultantov. Toto spolu vytvára všetky predpoklady pre to, aby sa stali úspešnými v ďalšom živote, na vysokej škole a v zaradení na trh práce,“ uviedla vedúca Oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová, ktorá prišla popriať veľa šťastia súťažiacim i členom jednotlivých odborných komisií v mene trenčianskeho župana Jaroslava Bašku. V komisiách sa popri pedagógoch nachádzali aj odborníci z praxe; z radov podnikateľov, Trenčianskej regionálnej komory Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, Republikovej únie zamestnávateľov, Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a mnohých ďalších spolupracujúcich organizácií.

Organizáciu krajskej prehliadky si aj tento rok vzalo na starosť Krajské centrum voľného času (KCVČ) v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. „Už bezmála 20 rokov je organizátorom krajských kôl Stredoškolskej odbornej činnosti KCVČ v Trenčíne a Stredná odborná škola Stará Turá. Pri tejto príležitosti by som rada poďakovala riaditeľovi školy, ale i pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom za dôkladnú prípravu priestorov. Poďakovanie patrí aj kolektívu Krajského centra voľného času v Trenčíne, na bedrách ktorého je celé organizačné zabezpečenie. O to viac ma teší, že v budúcom školskom roku bude KCVČ v Trenčíne organizátorom celoštátneho kola Stredoškolskej odbornej činnosti,“ uviedla riaditeľka trenčianskeho KCVČ Renáta Bieliková.

Dve najlepšie práce v každej zo 17 kategórií postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční koncom apríla v Košiciach. Postupujúcim k výsledku blahoželáme a prajeme veľa šťastia na celoslovenskej úrovni.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Tridsiatka študentov zložila skúšku dospelosti na Trenčianskom hrade
Študenti 5. ročníka Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Jilemnického ulici v Trenčíne sa praktickú časť skúšky dospelosti v odbore hotelová akadémia rozhodli zložiť netradičným spôsobom v dobových kostýmoch v historických priestoroch dominanty krajského mesta.
viac
02.07.2019
Sme kraj plný významných osobností, pomôžte nám oceniť niekoľko z nich
Už po tretíkrát ocení Trenčianska župa verejnými uznaniami výnimočné osobnosti, ktoré sa svojou snahou a tvrdou prácou dennodenne podieľajú na šírení dobrého mena Trenčianskeho kraja doma i v zahraničí. Nominácie na laureátov ocenení sú aj tento rok v rukách širokej verejnosti.
viac
08.11.2022
V SOŠ zmodernizujú tri učebne a opravia výťahy na internáte
Zlepšenie praktických zručností žiakov a skvalitnenie života študentov ubytovaných na internáte majú priniesť investície do Strednej odbornej školy (SOŠ) v Starej Turej. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
15.02.2024
Webové stránky TSK, Trenčína a Starej Turej bodovali v súťaži Zlatý Erb 2023
Webové stránky miest Trenčín a Stará Turá sa umiestnili v elitnej trojici najlepších internetových stránok miest a mestských častí za rok 2023 v jubilejnom 20. ročníku prestížnej súťaže Zlatý erb. V kategórii samosprávnych krajov obhájil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umiestnenie za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %