Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
03.11.2023 11:00

Študentské dni nitrianskych univerzít ponúknu desiatky podujatí


Snímka zdroj: Skolske.sk


Desiatky odborných, vzdelávacích, ale aj kultúrnych a športových akcií ponúknu tohtoročné Študentské dni nitrianskych univerzít.


 Okrem Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) je do ich organizácie zapojené aj mesto Nitra, Nitriansky samosprávny kraj a ďalší partneri.         

Ako informovala UKF, jednotlivé podujatia sa budú konať od 6. do 12. novembra. "Jedným z prvých podujatí bude hokejový zápas UKF verzus SPU. Nebude chýbať večerný beh Nitrou, súťaž v plávaní, stolnotenisový turnaj, silový trojboj, turnaj vo vybíjanej, futsale či mix volejbal. Záujemcovia sa môžu tešiť na rôzne kvízy a súťaže, besedy, prezentácie, workshopy, besedy a čítačky," uviedli organizátori.         

Súčasťou programu študentských dní budú aj výstavy a koncerty i rôzne podujatia venované zdravému životnému štýlu. "Nebude chýbať ani tradičná Univerzitná kvapka krvi a oceňovanie úspešných študentov rektorom UKF. Slávnostnú bodku za Študentskými dňami nitrianskych univerzít dá Imatrikulačný ples UKF v štýle Las Vegas," doplnili organizátori.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2019
Noc múzeí a galérií ponúkne bohatý program
Počas pravidelného podujatia Noc múzeí a galérií pripravujú kultúrne inštitúcie v Nitre na tretiu májovú sobotu bohatý program. Do podujatia, ktoré sa koná 18. mája, sa zapoja viaceré galérie a múzeá.
viac
07.10.2020
Kariérne dni ponúknu študentom viaceré workshopy
Prehľad o slovenskom trhu práce a viaceré workshopy ponúknu študentské Kariérne dni. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú konať 20. a 21. októbra.
viac
11.06.2022
Na nitrianskom hrade a v podhradí ožíva stredovek
Stretnutie s kniežaťom Pribinom, prezentácie dobovej kultúry a stredovekého života ponúka festival Kniežacie dni, ktorý sa koná od soboty do nedele 12. júna na Nitrianskom hrade a v podhradí.
viac
30.10.2023
Nitriansky samosprávny kraj pripravuje spoluprácu s Trnavskou univerzitou
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje spoluprácu s Trnavskou univerzitou (TU). Podľa materiálu, o ktorom budú rokovať krajskí poslanci na svojom zasadnutí 30. októbra, je úlohou spolupráce výmena a rozvoj poznatkov na oboch stranách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %