Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
29.06.2016 01:43

Študentské trainee programy majú na bratislavskom magistráte úspech


Vybraní študenti budú pracovať na magistráte od júla do septembra.


Hlavné mesto prijalo študentov vysokých škôl, ktorí si počas leta budú na jednotlivých sekciách magistrátu rozširovať svoje vedomosti a získajú praktické skúsenosti.


Prijatých bolo 14 študentov, z toho jeden bol prijatý priamo na trvalý pracovný pomer už teraz. Vybraní študenti budú pracovať na magistráte od júla do septembra a od 1. januára 2017 majú tí najlepší z nich šancu, že budú prijatí na trvalý pracovný pomer.

„Som rád, že študenti majú o program záujem a pevne verím, že to bude prínosné nielen pre nich samotných, ale aj pre naše oddelenia. Chceme totiž prilákať na magistrát mladých expertov, ktorí môžu získať praktické skúsenosti a zároveň priniesť nové nápady a kreativitu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Hlavné mesto v rámci výberového konania posúdilo 27 žiadostí, z ktorých bolo vybraných 13 študentov na trojmesačný trainee program. Ide prevažne o študentov 4. ročníka vysokých škôl. Jeden študent bol navyše už priamo prijatý na trvalý pracovný pomer na oddelení dopravy. Vybraní študenti nastúpia od júla na:

- oddelenie obstarávania územnoplánovacích dokumentov – 3 študenti,

- oddelenie stratégií rozvoja mesta a tvorby územnoplánovacích dokumentov – 3 študenti,

- oddelenie správy komunikácií – 1 študent,

- oddelenie životného prostredia a mestskej zelene – 2 študenti,

- oddelenie stavebných činností – 2 študenti,

- oddelenie dopravného inžinierstva – 1 študent,

- oddelenie verejnej dopravy – 1 študent.

Pilotným projektom v rámci rozvoja pracovných príležitostí bolo aj prijatie prvých externých pracovníkov z radov vysokoškolákov od 16. mája v súvislosti s prípravnými prácami na 7. európskom samite regiónov a miest, ktorý sa v Bratislave uskutoční v dňoch 8. – 9. júla a bude predstavovať jedno z najvýznamnejších otváracích podujatí v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ. V rámci študentských brigád počas SK PRESS poslalo žiadosť 37 študentov, z toho vybraných 16 už od mája na magistráte brigáduje.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Hlavné mesto sa bude ako zamestnávateľ prezentovať na veľtrhu práce
Hlavné mesto SR Bratislava bude tento rok prvýkrát vystavovateľom na najväčšom veľtrhu práce Profesia days 2017. Hľadať bude najmä šikovných študentov, ktorým ponúkne stáž na piatich odborných oddeleniach Magistrátu hlavného mesta, ale odprezentuje aj aktuálne voľné pracovné pozície.
viac
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
21.03.2017
Ako začať kariéru podľa seba? Skúste to v pivovare
Spojiť príjemné s užitočným. To ponúkajú Pivovary Topvar študentom 4. a 5. ročníkov vysokých škôl. Otvárajú ďalší ročník platených letných stáží.
viac
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %