Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
28.05.2022 02:50

Súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek v Terchovej je po pandémii späť


Snímka zdroj: obec Terchová


Družstvá a jednotlivci zo šiestich krajín Európy sa v sobotu predstavia v terchovskom Amfiteátri nad Bôrami na medzinárodnej súťaži vo varení a jedení bryndzových halušiek. TASR o tom informoval organizátor podujatia Jozef Mičo.


"Družstvá aj jednotlivci budú súťažiť vo varení bryndzových halušiek, jedení jedného kilogramu halušiek na čas, pití jedného litra žinčice či jedení jedného metra syrovej nite. Okrem samotných súťaží sa o zábavu postarajú spevák Tomáš Klus, umelecký súbor Lúčnica, Tomáš Bezdeda, Ťažká muzika z Terchovej, heligonkári Jarky Jelínkovej a ďalší," uviedol Mičo s tým, že do súťaží sa prihlásili družstvá z Rumunska, Poľska, Srbska, Ruska, Českej republiky a Slovenska.       

Ako dodal, aj tento ročník bude ekologickým festivalom. Všetky nápoje a jedlá budú podávať v nádobách z ekologicky rozložiteľných materiálov. Výťažok z podujatia venujú organizátori na podporu Slovenského zväzu telesne postihnutých, na podporu mladých športovcov a druhú časť nadácii Úsmev ako dar pre deti z detských domovov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2018
Oravskí richtári varili halušky aj vystupovali s programom Regrúti
Skupina Oravskí richtári bola jedným z družstiev na súťaži vo varení a jedení halušiek v Zázrivej, na ktorej sa v sobotu zišlo dvanásť tímov.
viac
13.07.2018
Podujatie Halušky Fest začal už dnes koncertmi
Koncertmi Kollárovcov, revivalu Elán Forever a country kapely Prameň štartoval dnes - v piatok popoludní - v obci Turecká v okrese Banská Bystrica 24. ročník podujatia Halušky Fest.
viac
28.08.2018
Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom
Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.
viac
15.04.2023
Preteky furmanských koní na Ľadove prinesú i súťaž v jedení halušiek
V areáli Školského hospodárstva Ľadovo v Lučenci sa v sobotu (15. 4.) uskutoční podujatie s názvom Jar na farme, ktorého súčasťou budú preteky furmanských koní či súťaž v jedení halušiek. Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný a kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %