Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
19.02.2024 12:25

Súkromní investori plánujú v Partizánskom postaviť 228 domov a bytov


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Partizánske


Súkromní investori plánujú v partizánskej mestskej časti Šimonovany postaviť 123 nových rodinných domov a 105 bytov v nízkopodlažných domoch. O zámere pod názvom Nové Šimonovany informoval primátor Jozef Božik v nadväznosti na rokovania s investormi.


I8ndividuálnu bytovú výstavbu a hromadnú bytovú výstavbu plánuje zrealizovať trojica investorov - spoločnosti Kamilstav, 3H Studio, Peterra Property a architekt Marián Minarovič, spresnil primátor. V tejto súvislosti vyzdvihol, že je v meste záujem o nové investície.         

Primátor pripomenul, že v meste postavili za posledné roky viac ako 650 nových rodinných domov a bytov. V meste podľa neho pribudlo 87 mestských bytov a bytov v bývalých mestských priestoroch, súkromní investori tiež postavili na území mesta viac ako 200 nových rodinných domov. "Ďalších 150 bytových jednotiek v troch bytových domoch pribudne na Šípku, pričom s ich výstavbou začína investor v tomto roku," dodal Božik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2020
Petržalka odkúpi objekt ZSE za 2,6 milióna eur
Bratislavská Petržalka odkúpi objekt spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE) na Ulici Ondreja Štefanka za 2,6 milióna eur. Prioritným cieľom je zabezpečenie vhodných podmienok pre materiálno-technické vybavenie referátu správy verejných priestranstiev.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
19.12.2023
Mesto plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily
Samospráva Partizánskeho plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily. Pribudnúť by mali vo viacerých častiach mesta. Financie na tento účel žiada z plánu obnovy a odolnosti. Návrh mesta schválili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
03.07.2024
Investor chce v Galante postaviť dva bytové domy pozostávajúce z 84 bytov
V Galante plánuje investor postaviť dva samostatne stojace bytové domy pozostávajúce spolu z 84 bytových jednotiek. Vyplýva to zo zámeru s názvom Bytové domy V2, ktorý spoločnosť Cossette SK predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %