Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
02.04.2019 04:35

Šumiac a Telgárt čaká zmena


Pohľad na účastníkov stretnutia - ilustračná snímka


Starostovia, podnikatelia a obyvatelia zo Šumiacu a Telgártu spoločne diskutovali so zástupcami Rozvojovej agentúry B SKa pracovníkmi Oblastnej organizácie CR Región Horehronie o možnostiach rozvoja a zatraktívnenia časti regiónu pod Kráľovou hoľou pre cestovný ruch.


Základnou myšlienkou spoločného participatívneho stretnutia bolo vzájomné oboznámenie sa s aktuálnou situáciou a hľadanie riešení v oblasti mobility návštevníka, turistickej infraštruktúry, doplnkových programov, ubytovacích kapacít, či marketingových aktivít. Počas stretnutia bola predstavená koordinátorka rozvoja území na hranici krajov, čo je novovytvorená pracovná pozícia v Rozvojovej agentúre BBSK. Jej úlohou bude zastrešovať rôzne rozvojové aktivity a spolupracovať so samosprávami a miestnymi podnikateľmi na odstraňovaní bariér rozvoja hraničných regiónov kraja.

Zástupcovia oboch obcí vyjadrili záujem o spoluprácu a všetci zúčastnení privítali podporu rozvoja  zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja ako aj Štátnej ochrany prírody (ŠOP) - Správy národného parku Slovenský raj a Správy národného parku Nízke Tatry. Počas spoločnej diskusie bolo spomenutých niekoľko zaujímavých nápadov na zatraktívnenie regiónu a niektoré z nich by sa mali zrealizovať už v blízkej dobe.  Návštevníci regiónu Horehronie by sa mohli tešiť na nové náučné chodníky, cyklotrasy, kvalitné cyklomapy, informačné tabule a smerovníky k miestnym turistickým cieľom, zaujímavé ponuky výletov a podujatí.  Ďalším zaujímavým projektom, ktorý vrelo privítali zástupcovia oboch obcí bolo aj zriadenie nového turisticko-informačné centra, ktoré by nasledovalo úspešný príklad fungujúceho Infocentra Regiónu Horehronie v Bystrej.

„Teším sa, že sme na dnešnom stretnutí medzi týmito obcami odštartovali novú spoluprácu a vzájomnú koordináciu. Obce Šumiac a Telgárt majú skvelé doposiaľ nevyužité možnosti pre rozvoj cestovného ruchu. Nachádzajú sa na unikátnom území, kde sa stretávajú tri národné parky (Nízke Tatry, Slovenský raj a Muránska planina) pod Kráľovou hoľou“, uviedol Ondrej Lunter, predseda správnej rady Rozvojovej agentúry BBSK, n. o.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2018
Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali
Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).
viac
30.05.2019
Otvorenie E-BIKE sezóny na Kráľovej Holi
Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne začínajúca sezóna požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou.
viac
03.06.2021
Nadupané otvorenie e-bike sezóny na Horehroní je za dverami
V sobotu 5. júna 2021 milovníci hôr a cyklistiky „na baterku“ spolu s hlavným organizátorom podujatia E-biky pod Kráľovu hoľou absolvujú dve atraktívne cyklotrasy v okolí Šumiaca. Jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. Spoločne tak odštartujú dlho očakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní.
viac
12.08.2023
Pod Kráľovou hoľou sa koná Čučoriedkový deň so súťažou v pečení koláčov
Pod Kráľovou hoľou v obci Telgárt si v sobotu prídu na svoje všetci milovníci čučoriedkových koláčov, džemov, sirupov, limonád i čerstvých čučoriedok. Tradičné podujatie plné vôní a chutí spojených s týmto pre Horehronie typickým ovocím sa začalo o 10. h v areáli kultúrneho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %