Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.11.2020 09:15

Súťaž o prenájom priestorov budovy kaviarne Propeller pozná víťaza


Kaviareň Propeller.


Verejná obchodná súťaž na prenájom priestorov budovy kaviarne Propeller na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste pozná víťaza.


Stala sa ním spoločnosť Retail Consulting, s. r. o., ktorú vybrala komisia spomedzi dvanástich prihlásených uchádzačov.     

„Výsledky verejnej obchodnej súťaže sú známe. Najvhodnejší návrh na uzatvorenie zmluvy o nájme nebytových priestorov podal uchádzač Retail Consulting,” uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove s tým, že sa pripravuje zmluva. Prenájom predmetných priestorov bol stanovený na jeden rok.      

Mestská časť deklaruje, že budovu Propelleru chce zachovať ako svoje ďalšie kultúrne a spoločenské centrum, pričom doplnkovou službou by mohla byť kaviareň a občerstvenie. Počas prvej vlny pandémie v ňom napríklad fungovala "vývarovňa" pre seniorov, neskôr bol tiež miestom stretnutí občanov so starostkou, či menších akcií.      

Nájomca je zároveň podľa samosprávy povinný akceptovať, že mestská časť bude realizovať v objekte Propeller kultúrne a spoločenské aktivity s možnosťou spolupráce s chránenými dielňami s ambíciou realizovať tieto aktivity na dennej báze. Okrem účelu nájmu je povinný rešpektovať aj funkčný štýl 30. rokov, v duchu ktorého bol objekt vlani zrekonštruovaný a zariadený. Nájomca môže v priestoroch uskutočňovať aj aktivity kultúrneho a spoločenského charakteru, každá však podlieha schváleniu zo strany mestskej časti.      

Išlo v poradí o tretiu obchodnú súťaž, dve predchádzajúce boli v minulosti zrušené. Jej vyhlásenie schválili staromestskí miestni poslanci koncom septembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Staré Mesto chce prenajať budovu Propelleru prostredníctvom verejnej súťaže
Ikonickú budovu Propelleru na Rázusovom nábreží chce mestská časť Staré Mesto prenajať, budúci prevádzkovateľ má vyjsť z verejnej obchodnej súťaže. Schválili to staromestskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
06.05.2021
Nitra oficiálne podpísala zmluvu s novým prevádzkovateľom MHD
Nitriansky primátor Marek Hattas v stredu oficiálne podpísal zmluvu so spoločnosťou Transdev Morava, ktorú pri podpise zastupoval jej konateľ Radim Novák. Tá bude od budúceho roka zabezpečovať pod Zoborom mestskú hromadnú dopravu (MHD).
viac
13.01.2024
Staré Mesto hľadá nájomcu pre niekdajší Jalta bar i Propeller
Bratislavské Staré Mesto sa už niekoľkýkrát pokúša prenajať priestor niekdajšieho legendárneho Jalta baru. Ide o priestor v suteréne bytového domu na Gorkého ulici, ktorý dlhodobo chátra. Priestory si však vyžiadajú rekonštrukciu. Súťažné návrhy je možné podávať do 14. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %