Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
06.02.2016 10:00

Súťaž ZELENÝ SVET vštepuje deťom pozitívny vzťah k prírode


Víťazná práca súťaže z roku 2015. (Foto: sazp.sk)


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje 21. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže ZELENÝ SVET. Podujatie organizačne zastrešuje Slovenská agentúra životného prostredia a záštitu nad ním prevzali Zastúpenie Európskej komisie v SR, Slovenská komisia pre UNESCO a Európs


Cieľom súťaže je vštepovať deťom vzťah k prírode, životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. V tomto ročníku majú súťažné práce vo forme malieb, kresieb, grafík, farebných a čiernobielych filmov, animovaných filmov, či komiksov odrážať ich pohľad na prírodu v ich bezprostrednej blízkosti v zmysle predpísanej témy Parky a záhrady – moje najlepšie miesto pre život. Zaregistrovať do súťaže sa možno na oficiálnej stránke zelenysvet.sazp.sk. Uzávierka súťaže je 31. marca. O víťazoch rozhodne odborná porota. Slávnostné vyhodnotenie súťaže je naplánované na 16. mája v priestoroch radnice mesta Banská Bystrica v rámci Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm 2016. Organizátori súčasne ocenenia aj víťazov sprievodnej súťaže Múdra príroda, ktorá bude vyhlásená 10. februára. Jej uzávierka je naplánovaná na 20. apríla a link na jej oficiálnu stránku nájdete na zelenysvet.sazp.sk.

Autor: (st)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2024
Dni mesta Zvolen prinesú folklór, jarmok i diskotéku pod holým nebom
Umelecký súbor Lúčnica, jarmok tradičných remesiel i diskotéka pod holým nebom budú súčasťou májového podujatia Dni mesta Zvolen 2024. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že podujatie sa uskutoční v dňoch 24. až 25. mája na námestí.
viac
03.05.2024
Verejnosť môže opäť nominovať chátrajúce pamiatky
Verejnosť môže v rámci nového ročníka iniciatívy Poklady Slovenska nominovať chátrajúce pamiatky, ktoré potrebujú byť zreštaurované. Spomedzi nominácií vyberie komisia expertov deväť pamiatok a o pridelení grantu rozhodne v júni verejné hlasovanie.
viac
02.05.2024
Eurofondy sú významným zdrojom financovania regionálneho rozvoja
Vstup SR do Európskej únie (EÚ) je významným míľnikom aj pre mestá a obce. Európske fondy sú významným zdrojom financovania regionálneho rozvoja na Slovensku. Poukázalo na to Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.
viac
02.05.2024
Nová výstava na Trenčianskom hrade predstavuje zvieratá z kovošrotu
Trenčianske múzeum v Trenčíne otvorilo hlavnú turistickú sezónu na Trenčianskom hrade výstavou Kovozoo. Hlavnou témou sú zvieratá z celého sveta, ktorých podobizeň je stvárnená netradičným spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %