Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.10.2022 12:15

Svidníčania majú svoj ľad


Ilustračná snímka z otvorenie štadióna


Slávnostným otvorením Zimného štadióna Svidník 22. októbra sa začala nová éra zimného športovania v regióne Svidník. Nový zimný štadión ponúka komfortné korčuľovanie pod strechou, bez enormného vplyvu počasia, s úsporou energie a s pohodlím pre návštevníkov.


Klzisko so zastrešenou  ľadovou plochou má kapacitu 200 športovcov a 150 divákov.  Nachádza sa na Bardejovskej ulici. Slúži hlavne pre verejné korčuľovanie, organizovanie hokejových zápasov a tréningy.

Otvorenie bolo o to výnimočnejšie, že ľudí potešila návšteva prezidenta Slovenského ľadového zväzu Miroslava Šatana. Medzi prítomnými bola primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, zástupcovia vlády Petra Pellegriniho Matúš Šutaj-Eštok a Ján Hrinko a zástupcovia zhotoviteľa stavby PEM-HALY s.r.o. a hokejového klubu MHC Bardejov. Počas slávnostného otvorenia si mohlo publikum pozrieť ligový zápas hokejových prípraviek, svidnícke deti z materských škôl a základných škôl si vyskúšali tréning s hokejovými ambasádormi, široká verejnosť sa zabavila so show na ľade s Usmievankou a neskôr večer si svidnícki hokejisti zahrali priateľské zápasy.

V roku 2011 prešlo klzisko rozsiahlou rekonštrukciou, pričom bola zrealizovaná aj rekonštrukcia chladiaceho zariadenia, ktoré je potrebné pre chladenie ľadovej plochy. Na ľadovej ploche sa nachádzajú chladiace trubky, ktorých dĺžka dosahuje vyše 23 km. V roku 2021 sa začali stavebné práce na zastrešení ľadovej plochy, ktoré prinesú zvýšený komfort pre športovcov a zníženie spotreby energií potrebnej na chladenie. Celá realizácia prebiehala od 25. 10. 2021 do 8. 7. 2022. Stavbu realizovala firma PEM - HALY s.r.o. s najlepšou ponukou 1 341 172 eur. Výbornou správou je, že až 700 tisíc eur bolo hradených z externých zdrojov a to 150 tisíc eur z PSK, 250 tisíc eur zo SZĽH a 300 tisíc eur máme z výjazdového rokovanie Vlády SR v roku 2019. Návštevníci klziska majú k dispozícií aj šatne vybavené lavičkami a odkladacími skrinkami. Korčuliarsky začiatočníci si tiež užijú korčuľovanie s trenažérmi, ktoré im klzisko ponúka za zálohu a samozrejme nesmie chýbať ani brúsenie korčuli Počas úpravy ľadu strojom Rolba je možné sa občerstviť teplým nápojom z automatu.

Autor: (ts-mesto Svidník, Kristína Tchirová


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
V Košiciach vyrástol tretí zimný štadión
Nový zimný štadión Aréna Sršňov postavili na sídlisku Košického vládneho programu (KVP) v blízkosti Základnej školy Drábov. Vybudoval ho súkromný investor, ktorý si pozemky od mesta prenajal na 30 rokov.
viac
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %