Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.08.2022 04:10

Svit chce znížiť energetickú náročnosť plavárne, vypísalo VO


Snímka zdroj: Mesto Svit


Mesto Svit chce znížiť energetickú náročnosť plavárne, v tejto súvislosti vypísalo verejné obstarávanie (VO) na dodávateľa prác. Odhadované náklady na projekt sú podľa informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie na úrovni viac ako 950-tis. eur.


"Mesto aktuálne hľadá dodávateľa garantovanej energetickej služby pre objekt plavárne. To znamená, že potenciálny dodávateľ služby navrhne opatrenia na zníženie energetickej náročnosti minimálne v rozsahu zadania a stanoví minimálnu garantovanú úsporu energií potrebných na prevádzku," uviedla Daniela Virostko z Mestského úradu vo Svite.       

Náklady na realizáciu opatrení budú podľa nej kryté vzniknutými úsporami na energiách po zrealizovaní projektu. Dodávateľ energetickej služby zafinancuje opatrenia z vlastných zdrojov a mesto bude následne splácať kontrakt v rovnakých mesačných splátkach po dobu 16 rokov. "Náklady na energie mesto platí dodávateľovi garantovanej energetickej služby v rovnakej výške, ako platilo aj doteraz, so zohľadnením aktuálnych cien energií. V prípade, že navrhované úspory energií na prevádzku po obnove nedokážu pokryť všetky nevyhnutné náklady na rekonštrukciu objektu, dodávateľ garantovanej energetickej služby navrhne mestu spoluúčasť na financovaní obnovy," objasnila Virostko.      

Zámerom mesta je zníženie spotreby energií v budove na Jilemnického ulici prostredníctvom zateplenia obvodového plášťa, obnovy strechy, výmeny strešných svetlíkov nad zázemím a svetelných zdrojov. Ráta sa tiež s rekonštrukciou systému vzduchotechniky, kúrenia, teplej vody či zdravotechniky. Lehota na predkladanie ponúk je do 12. septembra.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
30.11.2020
Znižovanie výdavkov obcí na energetiku
Rozhovor s generálnym riaditeľom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Petrom Blaškovitšom.
viac
02.12.2022
Mesto prerušilo prevádzku plavárne, dôvodom sú ceny energií
Mesto Svit prerušilo prevádzku plavárne, dôvodom sú ceny energií. Informovala o tom radnica na svojej stránke s tým, že z celkového počtu návštevníkov len 18 percent tvoria miestni, zvyšok sú obyvatelia z okolia.
viac
26.06.2023
Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň
Mesto Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň, rozšíriť ju chce o ďalší bazén. Vyplýva to z informačného materiálu, ktorý predkladá mestským poslancom na júnové rokovanie zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %