Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.10.2019 04:20

SZĽH schválil mestu Hriňová dotáciu na stavbu ľadovej plochy


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Hriňová uspelo so žiadosťou na výstavbu nenáročnej multifunkčnej športovej plochy so zabudovaným chladením pre vytvorenie ľadového povrchu.


Žiadosť schválil výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na vybudovanie ľadovej plochy o rozmeroch 40 x 20 metrov, v priestoroch športového areálu na Lúčnej ulici. "Predpokladaná dotácia zo štátneho rozpočtu sa odhaduje asi na 244.000 eur bez DPH. Osobitné náklady budú tvoriť podporné investície - vybudovanie podložia, elektrickej prípojky, prípojky vody a odvodu vody, ktoré zabezpečuje a financuje mesto Hriňová," informuje vedenie mesta na internetovej stránke.       

Súčasťou dodávky k multifunkčnej ploche je zdroj chladu umiestnenom v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre garážovanie rolby, osvetlenie multifunkčnej plochy, sada hokejových bránok a sada mantinelov na ohraničenie ihriska.

"Súčasná plocha, ktorou je priestor zastaraného prírodného klziska bez umelého chladenia, dlhodobo nespĺňa technické, ako aj estetické kritériá moderných štandardov. Dlhodobou víziou mesta Hriňová je obnova športového a rekreačného areálu, ktorý bol oddávna centrom športového a kultúrneho života Hriňovčanov a obyvateľov Podpoľania," uvádza stránka mesta.       

Multifunkčné plochy, ktorých výstavbu podporil SZĽH na celom Slovensku, majú byť inštalované v obciach so strediskovými základnými školami. Budú nezastrešené a slúžiť budú pre zimné športy, prevažne v zimnom období. V lete budú pokryté multifunkčným povrchom, na ktorom je možné prevádzkovať viacero športov.       

Pre každú obec, v ktorej bude takáto multifunkčná plocha inštalovaná, má SZĽH pripravenú sadu pomôcok a vybavenia pre kurz základného korčuľovania, ktorý bude fungovať pod názvom Školský korčuliarsky program. Pre trénerov a učiteľov telesnej výchovy pripravil SZĽH vzdelávací seminár pre vedenie kurzu.       

"Na začiatok stavebných prác sme pripravení už v tomto roku. Čas výstavby multifunkčnej plochy by nemal presiahnuť viac ako tri mesiace," uvádza sa na stránke mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu
Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
viac
22.02.2020
Malacky dostanú jeden a pol milióna eur na športovú arénu
Do Malaciek smeruje vysoká štátna dotácia. Vláda Slovenskej republiky odsúhlasila poskytnutie sumy 1 500 000 eur na výstavbu športovej arény.
viac
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
15.01.2021
Hriňová začala s budovaním športovej plochy s prekrytím
Mesto Hriňová v Detvianskom okrese začalo s budovaním športovej plochy s prekrytím. V posledných mesiacoch minulého roka sa pustilo do budovania zrážkovej kanalizácie, prípojok elektriny a vody i základovej dosky spodnej stavby športovej plochy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %