Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.09.2021 11:50

Tento školský rok zatočíme s odpadom


Zatoč s odpadom


SAŽP - „Zatoč s odpadom“ je nový online projekt Slovenskej agentúry životného prostredia, ktorý má prostredníctvom desiatich tematických aktivít prispieť k zlepšeniu osvety a informovanosti širokej, ale aj odbornej verejnosti ohľadom aktuálnej témy nakladania s odpadmi.


Projekt odštartoval 6. septembra 2021  Odpad takmer vo všetkých formách a podobách je globálnym problémom. Okolo odpadu sa točí a závisí náš život. Každý Slovák vyprodukuje cca 435 kg komunálneho odpadu za rok a toto číslo stále rastie. SAŽP sa preto rozhodla prehĺbiť svoje vzdelávacie aktivity v tejto oblasti aj prostredníctvom kampane „Zatoč s odpadom“, ktorá je zároveň súťažou. Zapojiť sa do nej od 6. septembra do 30. júna 2022 môžu žiaci, učitelia a tiež verejnosť.  

V rámci projektu bude v priebehu 10 mesiacov predstavených 10 rôznych výziev, ktoré spája spoločný cieľ - zamyslieť sa nad odpadom, naštartovať seba, ale aj okolie k pozitívnym zmenám. Aktuálna téma výzvy pre daný mesiac bude zverejnená vždy v prvý deň v mesiaci, pridať sa môže úplne každý bez obmedzenia. Ak chce byť účastník výzvy zapojený aj do súťaže, je potrebné splniť minimálne jednu výzvu v priebehu 10 mesiacov. Úspešné zvládnutie výzvy budú účastníci dokladovať fotkou, článkom alebo inými údajmi podľa zadania. Motiváciou k zapojeniu do výzvy budú okrem získania nových vedomostí aj vecné ceny, napríklad fotoaparát, smart hodinky či feratový set. Ak chce však záujemca vyhrať niektorú z týchto hodnotných cien, musí splniť počas trvania kampane minimálne tri výzvy.

Súčasťou kampane bude aj samostatná časť s názvom „Učiteľ v akcii“, ktorá je určená pre učiteľov materských, základných a stredných škôl. Obsahuje rozmanité inšpirácie a námety na rôznorodé odpadové aktivity. Z nich bude po ukončení kampane vydaná elektronická publikácia.

Pre zapojenie sa do súťaže je potrebná registrácia na web stránke súťaže www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom.

Viac informácií TU  

Autor: Zdroj: (zmos, sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Ľudia žijú na ekologický dlh, upozorňuje SAŽP
Ľudia spotrebúvajú viac ako unesie planéta Zem a žijú na ekologický dlh. Pri predstavení jedinečného modelu pre výpočet ekologickej stopy – Ekomerača, na to upozornil Timotej Brenkus zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).
viac
14.05.2019
Zapoj sa do fotografickej súťaže ENVIROSPEKTRUM 2019
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzýva deti a mládež, aby využili posledné dni k zapojeniu do 2. kola národnej fotografickej súťaže ENVIROSPEKTRUM 2019. Súťažné práce majú zachytávať premeny prírody na prelome ročných období v zmysle témy Zima verzus jar.
viac
03.11.2021
Kampaň SAŽP prichádza s treťou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri sa verejnosti, žiakov, ale i jednotlivcov pýta na obsah odpadkového koša v ich domácnosti, pričom sa zameriava najmä na objem vyhodených obalov.
viac
06.11.2021
Kampaň Zatoč s odpadom pokračuje novembrovou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri je otázkou obsah smetného koša v domácnosti, najmä objem vyhodených obalov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %