Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.10.2023 04:05

Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka (archív red.)


Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.


Svojím hlasom môžu podporiť vydanie knihy príbehov v topoľčianskom nárečí s názvom Žoch plný humoru, realizáciu veľkorozmernej maľby na ulici P. O. Hviezdoslava či vytvorenie oddychovo-náučnej zóny pri fontáne na Kuzmányho ulici.         

O podporu z participatívneho rozpočtu sa uchádza aj projekt na revitalizáciu sochy sv. Floriána z 18. storočia, vytvorenie multifunkčného priestoru pre celú rodinu, či zámer na skrášlenie oplotenia futbalového štadióna maľbou s názvom Pocta topoľčianskym športovcom.         

Ako pripomenul mestský úrad, schválené projekty sa budú realizovať v priebehu roka 2024. "Participatívny rozpočet predstavuje nástroj, ktorý podporuje aktívne zapojenie obyvateľov Topoľčian do správy a rozvoja mesta. Cieľom je zvýšiť účasť obyvateľov na verejných rozhodnutiach samosprávy a vytvoriť im priestor pre ich aktivity," doplnila radnica.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2019
Do verejného hlasovania za okres Ilava postúpilo osem jedinečných projektov
Do polovice mája budú v jednotlivých okresoch prebiehať verejné zvažovania projektov, v ktorých jednotlivé subjekty žiadajú o finančnú podporu v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK. Počas druhého májového piatku bolo do hlasovania posunutých 8 originálnych zámerov z okresu Ilava.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
10.10.2022
Obyvatelia mesta môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Topoľčian môžu odovzdávať svoje hlasy projektom, ktoré by mali byť podporené z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval magistrát, hlasovanie v elektronickej ankete je možné do konca októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %