Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.08.2021 11:35

Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť


Pozvánka.


Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.


Informoval o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

„Tradičné a najväčšie podujatie pre epidemiologické podmienky mení svoj charakter, ráz a formu. Miesto jedného masového podujatia v Líščom údolí prinesieme kultúrne a športové podujatia počas každého septembrového víkendu až po slávnostný hodový víkend,” priblížila Adriana Majka, vedúca oddelenia kultúry miestneho úradu.

V rámci prvého septembrového víkendu je na sobotu (4. 9.) pripravené pri Karloveskom centre kultúry napríklad rozprávanie pre deti o vesmíre, prírodných vedách či astronómii. Večer v tomto centre vystúpi pražský spevák, zabávač, textár, hráč na bendže Ivan Mládek aj so svojou kapelou Banjo Band. Nedeľa (5. 9.) by mala patriť hodovému pikniku vo Vodárenskej záhrade, hudbe či akrobaciám.

Súčasťou prvého hodového víkendu bude aj charitatívne plávanie v školskej plavárni v ZŠ Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici. „Výťažok zo vstupného pre verejnosť, ktorá si bude môcť zaplávať od rána až do večera, poputuje na zakúpenie mobilného bazénového zdviháka pre zdravotne znevýhodnených a starších návštevníkov,” podotýka mestská časť. Konkrétny program pre jednotlivé víkendy bude samospráva zverejňovať priebežne, a to podľa situácie a opatrení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %