Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.04.2022 02:25

Trebišov podporí dva občianske projekty sumou 20 000 eur


Ilustračná snímka.


V rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta Trebišov získajú celkovú sumu 20 000 eur dva občianske projekty, a to zriadenie kvetinového záhona pri mestskej športovej hale a revitalizácia asfaltového ihriska v oblasti Vojenské lúčky.


Mesto ich realizáciu plánuje do konca tohto kalendárneho roka. Po verejnom hlasovaní za víťazné projekty o tom informovala hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

Elektronické hlasovanie za prihlásené projekty, ktorými by chceli Trebišovčania zasiahnuť do svojho okolia a skrášliť či obnoviť prostredie, v ktorom žijú, prebiehalo od 7. do 20. marca. Podľa výsledkov najviac hlasov – 201 - dostal Kvetinový záhon pri mestskej športovej hale, ďalšie dva projekty mali zhodne po 191 hlasov, a to s názvami Lúčky a Zveľadenie sídliska na Škultétyho ulici.

„Aj napriek tomu, že dva občianske projekty získali rovnaký počet hlasov, realizovaný bude jeden z nich. Druhý - Zveľadenie sídliska na Škultétyho ulici - ostáva v zásobníku projektov mesta ako takisto víťazný a počíta sa s ním v ďalšom programovacom období, teda v participatívnom rozpočte mesta na rok 2023,“ vysvetlila hovorkyňa mesta.

O podporu sa pôvodne uchádzalo päť projektov, dva s názvami Parčík Európy a Vstupná Tokaj brána ich autori počas hlasovania stiahli.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Hlavné mesto opäť podporilo projekty Bratislavčanov
Hlavné mesto pokračuje v podpore projektov v rámci svojich grantových programov zameraných na kultúru, voľný čas, šport či sociálne aktivity. Vo štvrtom, poslednom kole tohto roka, hlavné mesto prerozdelilo medzi jednotlivé projekty takmer 54 000 eur a celkovo podporilo 75 projektov.
viac
04.06.2020
Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok
Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %