Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
09.08.2016 04:51

Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.


Mestské zastupiteľstvo schválilo zámer vyhlásiť verejné obstarávanie s predpokladanou hodnotou maximálne 199 975 eur bez DPH.      

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, v zmysle všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Trenčín, má byť k 1. novembru spoplatnených asi 4 500 parkovacích miest. Parkovné sa bude vyberať aj prostredníctvom parkovacích automatov.      

„Najväčšia časť úhrad parkovného má byť realizovaná prostredníctvom SMS platieb. Parkovacie automaty budú len alternatívou k SMS platbám a ich rozmiestnenie je plánované najmä v centre mesta, kde je predpoklad pohybu zahraničných turistov, ktorí nemajú možnosť platby cez SMS a v miestach väčšej koncentrácie parkovacích miest,“ priblížila Ságová.      

Predmetom verejného obstarávania bude okrem prenájmu parkovacích automatov aj poskytovanie súvisiacich parkovacích služieb, ako vzdialený online dohľad na sledovanie technických a finančných parametrov parkovacích automatov a prepojenie s informačným systémom. Po piatich rokoch by sa automaty mali stať majetkom mesta za symbolické jedno euro za kus.      

Mesto Trenčín chce verejným obstarávaním získať aj dva parkovacie rampové systémy s poskytovaním súvisiacich služieb s predpokladanou maximálnou hodnotou 87 283 eur bez DPH. Umiestnené by mali byť pravdepodobne na parkoviskách na Mládežníckej a Legionárskej ulici.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Do nového dopravného značenia chce Trenčín investovať 315 000 eur
V súvislosti so zmenou systému parkovania v Trenčíne vyhlási mesto verejnú súťaž na nové dopravné značenie na vybraných komunikáciách v meste za 315 000 eur.
viac
21.04.2020
Mesto Skalica vyhlásilo VO na nakladanie s komunálnym odpadom
Mesto Skalica vyhlásilo verejné obstarávanie na nakladanie s komunálnymi odpadmi. Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
24.04.2020
Zazmluvnené projekty mesto zrealizuje napriek koronakríze
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove schválilo návrh, na základe ktorého bude samospráva pokračovať v projektoch, na ktoré už má zazmluvnené finančné prostriedky.
viac
19.10.2020
Radnica rozšíri spoplatnené parkovacie plochy
K spoplatneným parkovacím miestam na uliciach v súčasnej centrálnej mestskej zóne Prešova pribudnú ďalšie regulované parkovacie plochy. Mesto pokračuje v prípravách na zavedenie nového systému parkovania, ktorý vstúpi do platnosti od januára 2021. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %