Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.02.2018 11:53

Trenčín za takmer 400-tis. eur zrevitalizuje Park M. R. Štefánika


Ilustračná snímka zdroj: visit trencin


Mesto Trenčín získalo z Regionálneho operačného programu 2014 – 2020 na projekt Zelené pľúca mesta – revitalizácia Parku M. R. Štefánika nenávratný príspevok takmer 400-tis. eur. S prácami na revitalizácii parku začali pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov tento týždeň.


      Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová v pondelok (19. 2.) a v utorok sa začalo s orezávaním kríkov a malých stromov, od stredy (21. 2.) sú naplánované ostatné výruby. „Na budúci týždeň sa bude územie parku dočisťovať a pripravovať pre zhotoviteľa revitalizácie. Práce sa dotknú nielen mestských pozemkov v parku, ale aj pozemkov Železníc Slovenskej republiky. Vodičov upozorňujeme, že pre prípravné práce bude čiastočne zabraté parkovisko pri penzióne pri parku," doplnila Ságová.       

Park chce mesto presvetliť asanáciou kríkov, ošetriť vzácne druhy drevín, odstrániť poškodené a generačne doplniť nové. Výsledkom realizácie by mala byť aj výmena krátkovekých drevín za dlhoveké s rozšírením druhového zastúpenia.      

 „Park bude farebne oživený kvitnúcimi drevinami, kvetinovými plochami a čiastočnou regeneráciou trávnikových plôch. Projekt počíta aj s protihlukovou stenou od železnice a cestnej komunikácie," doplnila hovorkyňa s tým, že mesto chce v tomto roku zrekonštruovať aj hlavný chodník naprieč parkom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov
Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.
viac
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
26.07.2018
V meste budú revitalizovať park ako súčasť chráneného územia
Mesto Sládkovičovo bude revitalizovať chránené územie – Sládkovičovský park. Projektová dokumentácia, ktorú zadalo vypracovať, má v maximálne možnej miere zachovávať jednotlivé historické prvky parku pri rešpektovaní požiadaviek ochranárov aj pamiatkarov.
viac
07.08.2019
Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600-tis. eur
Viac ako 600-tis. eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %