Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
10.02.2016 09:00

Trenčín znižuje byrokraciu pre predajcov na jarmokoch. Pomôže im webstránka


Prihlásiť sa na jarmoky v Trenčíne bude tento rok jednoduchšie. (Foto: visittrencin.sk)


Zjednodušiť život remeselníkom, farmárom a iným predajcom na príležitostných jarmokoch v Trenčíne má nová internetová stránka Jarmoky v Trenčíne. Cieľom je obmedziť opakované zasielanie potvrdení, dokladov a certifikátov, ktoré od predajcov a mesta vyžadujú rôzne inštitúcie.


Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, stránka je navrhnutá ako klientska zóna. Záujemca o predaj sa v nej bude môcť zaregistrovať, čím si zriadi svoje konto ochránené heslom. Do neho vloží naskenované všetky potrebné dokumenty, ktoré sa tu budú uchovávať. Pri prihlasovaní si už len vyberie konkrétny jarmok, vyplní prihlášku a systém si automaticky vytiahne z jeho konta všetky dokumenty a priradí ich k jeho prihláške.

„Pri výbere predajcov bude kladený dôraz na to, aby bol ponúkaný sortiment čo najviac autorský, originálny a pôsobivo remeselne spracovaný. V prípade farmárskych jarmokov mesto hľadá prvovýrobcov – priamych pestovateľov, farmárov a chovateľov, prípadne prvých spracovateľov surovín,“ zdôraznila Ságová.

Ako dodala, Jarmoky v Trenčíne majú stránku www.jarmoky.trencin.sk. Predajcovia tu nájdu informácie o termínoch jarmokov v centre mesta, ktoré sa budú konať počas roka 2016, o cenách a podmienkach prihlásenia. Aktuálne sú už zverejnené prihlášky na dva jarmoky - Veľkonočný remeselný jarmok (18. a 19. 3.) a Trenčiansky majáles – Farmársky jarmok (1. 5.). Postupne pribudnú ďalšie.

„Mesto Trenčín organizuje počas roka na Mierovom námestí desať jarmokov - Veľkonočný remeselný jarmok, Majáles – Farmársky jarmok, Deň detí (28. 5.), Farmárske jarmoky (vždy v prvú sobotu v mesiaci od júna do októbra), jarmok počas festivalu Pri Trenčianskej bráne (9. – 11. 9.), Čaro Vianoc pod hradom – Vianočné remeselné trhy (5. – 23. 12. 2016),“ uzavrela trenčianska hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2024
Začal sa Medzinárodný týždeň povedomia o komposte. Poznáte jeho benefity?
Začal sa Medzinárodný týždeň povedomia o komposte (International Compost Awareness Week), ktorý trvá od 5. do 11. mája 2024 a jeho aktuálnou témou je: Kompost...Majster prírody v oblasti klímy.
viac
10.05.2024
Slávnostné otvorenie novovybudovanej kompostárne v meste Trebišov
Piatok 10. 5. 2024 sa za účasti štátneho tajomníka MŽP SR PhDr. Štefana Kuffu, vedenia mesta Trebišov, stavebných spoločností a spoločností podieľajúcich sa na realizácii projektu, ako aj súčasných a bývalých poslancov mesta Trebišov slávnostne otvorili novovybudovanú kompostáreň v Trebišove.
viac
10.05.2024
V úseku Prešov - Šarišské Lúky - Bardejov vlaky nahradia na tri týždne autobusy
Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upravila od štvrtka 9. mája od 9.00 h do štvrtka 30. mája do 15.45 h dopravu na trati Prešov - Šarišské Lúky a trati Prešov - Šarišské Lúky - Bardejov.
viac
10.05.2024
Mesto Prešov zrekonštruovalo Panskú záhradu za viac ako 860-tis. eur
Mesto Prešov kompletne zrevitalizovalo park v časti Nižná Šebastová. Panská záhrada, ktorú sprístupnili v utorok, má rozlohu viac ako 17.000 štvorcových metrov. Mestu sa ju podarilo obnoviť s pomocou prostriedkov z EÚ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %