Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.01.2021 04:00

Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené


Ilustračná snímka.


Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.


Občianska spoločnosť a ľudské práva, podpora zraniteľných skupín, obhajoba verejných záujmov, či rozvoj organizácií občianskej spoločnosti sú kľúčové témy, ktorým sa venuje grantový program ACF – Slovakia aj v treťom kole vyhlásených výziev. Mimovládne organizácie sa môžu uchádzať o finančné prostriedky na svoje projekty od 26. januára 2021.

„Tieto výzvy sa zameriavajú na aktívne zapájanie sa občanov do procesu rozhodovania a do tvorby verejných politík, zlepšovanie správy vecí verejných, posilnenie ochrany ľudských práv, skvalitnenie občianskeho vzdelávania a posilnenie postavenia zraniteľných skupín v spoločnosti. Program tiež podporuje bilaterálne kontakty medzi slovenskými organizáciami a partnermi z donorských krajín,“ približuje Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis, ktorá spolu s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou spravujú program Active Citizens Fund – Slovakia.

Termín uzávierky grantovej výzvy je 29. apríl 2021. Po uzávierke tretieho kola výziev budú všetky prijaté žiadosti podliehať administratívnej kontrole a následne hodnoteniu členmi odborných komisií, ktorí vyberú najlepšie návrhy projektov a odporučia ich na podporu. Výsledky by sa mali žiadatelia o grant dozvedieť koncom septembra 2021.

V poslednej výzve programu rozdelí konzorcium nadácii sumu spolu vyše 1,87 milióna eur v šiestich vyhlásených výzvach. Všetky podstatné informácie pre záujemcov o grant sú zverejnené v sekcii výzvy.

Autor: (Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
13.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Šport
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na šport.
viac
15.12.2020
Deväť organizácií a obcí môže rozbehnúť veľké ekologické projekty
Deväť organizácií a obcí na Slovensku môže od budúceho roka rozbehnúť veľké ekologické projekty. Umožní im to finančná podpora v rámci grantového programu Envirogranty.
viac
14.03.2022
Žilina podporí projekty mimovládnych organizácií sumou 230 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia či sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 230 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %