Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
27.11.2017 11:41

Tri komunitné projekty v Žilinskom kraji podporí Nadácia VÚB


Vizál: (nadaciavub.sk).


Projekty Detské Hviezdne noci Filmového klubu Bytča, Švošovská zvernica obce Švošov a Revitalizujme spolu oddychovú zónu na Lietavskom hrade! Združenia na záchranu Lietavského hradu podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.


V internetovom hlasovaní o tom rozhodli obyvatelia miest a obcí v Žilinskom kraji, ktorí celkovo poslali 10 231 hlasov.    

Projekty dostanú podľa PR manažérky VÚB Aleny Walterovej príspevok do výšky 3000 eur na skvalitnenie komunitného života počas budúceho roka. "Nadácia prerozdelí v rámci programu Komunitné granty takmer 80 000 eur medzi 24 víťazných projektov z celého Slovenska. Z tejto sumy si po 4000 eur odnesú aj ďalšie dva projekty z oblasti komunitného podnikania start-upového charakteru – zo Žiliny a Banskej Bystrice, ktoré vybrala spomedzi všetkých žiadateľov organizácia Impact HUB," doplnila Walterová.       

Občianske združenie na záchranu Lietavského hradu chce vyhľadávanú pamiatku urobiť ešte príjemnejším a bezpečnejším miestom pre návštevníkov vďaka vybudovaniu novej oddychovej zóny na hrade, ktorá bude zabezpečená pred padajúcimi kameňmi z hradieb. Organizátori zapoja do revitalizácie aj dobrovoľníkov z miestnej komunity a zo získaného grantu pre nich zrealizujú workshopy.       

Detské Hviezdne noci Filmového klubu v Bytči sú multižánrovým festivalom pre deti, ktorý bude plniť nielen zábavnú, ale aj vzdelávaciu funkciu. Deti v rámci neho zažijú štyri dni plné filmu, divadla, literatúry, hudby a výtvarného umenia. Osvoja si zručnosti využiteľné aj v ich bežných školských alebo mimoškolských aktivitách.       

Cieľom projektu z obce Švošov je vybudovať priestor pre chov lesných zvierat, konkrétne daniela škvrnitého a muflóna lesného. Obecný úrad v spolupráci s dobrovoľníkmi postaví oplotenie v prenajatej lokalite nad obcou a vytvorí kvalitný a bezpečný priestor pre zvieratá, čo umožní do obce pritiahnuť turistov a ponúkne širokej verejnosti možnosť pozorovať zvieratá pri pasení a kŕmení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
29.11.2017
Z Komunitných grantov vznikne Montessori dielnička i ihrisko pre deti
Obyvatelia miest a obcí v Nitrianskom kraji vybrali tri projekty, ktoré získajú grant 3000 eur na realizáciu nápadu zameraného na zlepšenie komunitného života v kraji.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %