Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.03.2022 09:30

Tribečské múzeum predstaví jaskyne na Slovensku i v regióne


Snímka zdroj: (tasr).


Najznámejšie jaskyne na Slovensku a najmä v okrese Topoľčany predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Výchovno-vzdelávacie podujatie Jaskyne v našom regióne je svojou štruktúrou určené deťom materských škôl a žiakom prvého stupňa základných škôl.


Pre návštevníkov múzea bude sprístupnené v pracovných dňoch od 11. marca do 19. mája tohto roka, informovala geologička múzea Jana Prícka.

Podujatie pozostáva z prezentačnej a tvorivej časti. V prezentačnej časti sa návštevníci prostredníctvom osteologického materiálu z paleontologického zbierkového fondu a geologického zbierkového fondu Tribečského múzea zoznámia s medveďom jaskynným a druhohornými formami  jaskynných výplní.

V tvorivej časti môžu najmenší návštevníci oživiť v maľovankách prostredníctvom pasteliek živočíchy, ktoré vyhynuli pred mnohými rokmi. Zaujímavosti z jaskynnej ríše si môžu preniesť maľovaním na kamene pomocou temperových a vodových farieb. Novonadobudnuté informácie či vedomosti získané prehliadkou zbierkových predmetov môžu využiť pri ďalších ponúkaných vedomostných a tvorivých aktivitách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Tribečské múzeum pripravilo Mandaly úrody
Netradičné prezentačné podujatie Mandaly úrody pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Je spojené s tvorivou dielňou a približuje význam kultúrnych rastlín slúžiacich ako zdroj výživy ľudí a zvierat alebo surovina pre spracovateľský priemysel.
viac
28.11.2016
Tribečské múzeum predstavuje život v lesných a vodných biotopoch
Takmer 100 kusov preparátov plazov, obojživelníkov, rýb, vtákov a cicavcov obývajúcich prevažne lesné a vodné biotopy predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
21.06.2019
Tribečské múzeum predstavuje spracovanie chmeľu až po výrobu piva
Exponáty spojené s pestovaním a spracovávaním chmeľu, varením a konzumom piva, ale aj rozmanité zberateľské predmety súvisiace s pivovarníctvom predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
07.04.2022
Tribečské múzeum predstavuje svet bankoviek a mincí
Svet bankoviek a mincí z celého sveta od rímskych čias až po súčasnosť predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Výstava Pecunia non olet (Peniaze nesmrdia) je sprístupnená pre verejnosť do 29. apríla tohto roka, informovalo múzeum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %