Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.01.2024 03:05

Tribečské múzeum predstavuje deťom využitie liečivých rastlín


Ilustračná snímka (TASR)


Tematiku rastlín s liečivými účinkami približuje podujatie Čaro byliniek v zime. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom ho vo svojich priestoroch pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch.


Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou je adresované deťom materských a základných škôl, informovalo múzeum. Sprístupnené bude do 18. marca.         

Podujatie približuje možnosti využívania liečivých rastlín pri prevencii i liečbe mnohých ochorení hlavne v zimnom období. Zároveň predstavuje bylinky a koreniny, ktoré majú liečivé vlastnosti v kuchyniach pri príprave jedál, či zdravotné prínosy v kozmetike.         

V rámci tvorivých aktivít si návštevníci môžu pripraviť ekologickú kozmetiku, napríklad šumivú bombu do kúpeľa a vonnú soľ z byliniek, korenín a éterických olejov, darčekovo zabaliť podomácky vyrobené mydlo, dozdobiť kľúčenku, prípadne prívesok z epoxidovej živice. Vlastnoručne dotvorený výrobok z prírodných súčastí si deti môžu odniesť so sebou ako darček.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Tribečské múzeum pripravilo Mandaly úrody
Netradičné prezentačné podujatie Mandaly úrody pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Je spojené s tvorivou dielňou a približuje význam kultúrnych rastlín slúžiacich ako zdroj výživy ľudí a zvierat alebo surovina pre spracovateľský priemysel.
viac
22.02.2017
Tribečské múzeum predstavuje Grécko na úsvite dejín
Výstava ponúka návštevníkom múzea príležitosť oboznámiť sa s pozoruhodným časovým úsekom dejín starovekého Grécka datovaným okolo roku 7000 p. n. l. zhruba do roku 1100 p. n. l..
viac
29.11.2019
Múzeum pripravilo prednášky i tvorivé dielne pre klientov ZSS
Výstavou predmetov zhotovených klientmi zariadenia sociálnych služieb (ZSS) počas tvorivých dielní ukončilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch projekt Dvere múzea dokorán II., ktorý realizovalo v spolupráci so ZSS V kaštieli Horné Obdokovce.
viac
11.03.2022
Tribečské múzeum predstaví jaskyne na Slovensku i v regióne
Najznámejšie jaskyne na Slovensku a najmä v okrese Topoľčany predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Výchovno-vzdelávacie podujatie Jaskyne v našom regióne je svojou štruktúrou určené deťom materských škôl a žiakom prvého stupňa základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %