Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
06.11.2023 03:00

Trnava: Poslanci schválili podmienky letných terás na zimu


Ilustračná snímka (TASR)


Sumu desať centov za štvorcový meter na deň budú platiť prevádzkovatelia exteriérových sedení v Trnave, ktorí budú chcieť svoje letné terasy prevádzkovať aj mimo sezóny.


Zimné obdobie pre tento prípad mesto počíta od 6. novembra do konca februára, následne je platba v riadnej sezóne dvojnásobná. Schválilo to trnavské mestské zastupiteľstvo na štvrtkovom zasadnutí.         

Mesto stanovilo podmienky pre mimosezónne exteriérové sedenie, ktoré je možné realizovať len vo vyhradenom priestore na to určenom. Taktiež musí byť zachovaný jeho vzhľad ako počas letnej prevádzky a je zakázané umiestňovať akékoľvek pódiá, tiež oplášťovanie exteriérového sedenia a pridávanie zastrešenia, než aké bolo v letnej verzii.

Počas pandémie COVID-19 mesto vyšlo v ústrety obyvateľom i podnikateľom a za prevádzkovanie exteriérových sedení vyberalo symbolické euro.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
10.11.2020
Bociany dokážu prezimovať i na Slovensku
Vo voľnej prírode prezimujú každoročne na Slovensku jeden až tri bociany biele, počas miernej zimy i viac. Osamoteného jedinca po jesennom odlete bocianov na zimoviská aktuálne ochranári evidujú napríklad v katastri obce Ulič v okrese Snina.
viac
22.12.2020
Petržalka chráni zdravé stromy bezpečnostnými väzbami
Mestská časť Bratislava-Petržalka má za cieľ zabezpečiť prevádzkovú bezpečnosť stromov v areáloch materských a základných škôl. Na 16-tich vybraných drevinách z preventívnych dôvodov pristúpilo oddelenie životného prostredia k osadeniu dynamických bezpečnostných väzieb.
viac
16.07.2021
TTSK víta schválenie zámeru výstavby novej budovy vojenského archívu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) privítal informáciu o výstavbe novej budovy pre Vojenský archív Trnava, ktorú v stredu (14. 7.) zobrala na vedomie vláda SR. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %