Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2018 04:25

Trnava: Radnica očakáva návrhy Trnavčanov na ocenenie osobností


Ilustračná snímka (tasr)


Posledné pracovné dni roka môžu Trnavčania ešte využiť na podanie svojich návrhov, koho by malo mesto oceniť za rok 2018 udelením čestného občianstva, cenou mesta, uznaním za zásluhy či odhalením pamätnej dosky a pamätníka.


Návrhy jednotlivcov alebo zoskupení možno doručiť na mestský úrad do 31. decembra, tlačivá sú k dispozícii na webovej stránke mesta.       

Ocenených vyberá spomedzi návrhov na to určená komisia, vybraných nominantov schváli mestské zastupiteľstvo. "Ocenenia odovzdáva primátor Trnavy vždy v prvú marcovú nedeľu nasledujúceho roka na slávnostnom zasadnutí poslaneckého zboru," informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič.       

Za rok 2017 sa čestnými občanmi stali generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Ján Pavčír a in memoriam lekár František Vaverčák. Ceny mesta Trnava boli udelené fotografom Jozefovi Šelestiakovi a Blažejovi Vittekovi a in memoriam bývalému riaditeľovi Divadla pre deti a mládež Mikulášovi Fehérovi. Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesto Trnava udelilo sólistovi opery Slovenského národného divadla Danielovi Čapkovičovi, a futbalistovi Karolovi Dobiášovi v čase jeho zlatej éry za vynikajúce športové výsledky.       

Čestnými občanmi mesta sa v uplynulých rokoch stali aj ďalší futbalista Jozef Adamec, futbalový tréner Anton Malatinský, režisér Jozef Režucha, herec Martin Gregor, operná speváčka Elena Kittnarová, divadelný historik Ladislav Čavojský, výtvarník Oskár Čepan, maliar a kňaz Teodor Tekel, arcibiskupi Ján Sokol, Róbert Bezák i Stanislav Zvolenský a Alfréd Wetzler a Rudolf Vrba - autori medzinárodne známeho svedectva o zverstvách na väzňoch v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Žilina hľadá výnimočné osobnosti mesta
Aj v tomto roku majú Žilinčania možnosť navrhnúť významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia, ktoré nesú výrazné zásluhy v oblasti kultúry, športu či vzdelávania. Mesto Žilina opäť hľadá výnimočných ľudí, ktorým udelí jedno zo svojich ocenení.
viac
06.06.2020
Piešťany si 75 rokov od získania štatútu mesta pripomenú aj udelením ocenení
Už len tri dni majú Piešťanci na to, aby na tamojší mestský úrad zaslali svoje návrhy na tohtoročné udelenie ocenení významným osobnostiam, ktoré sa ponesie v duchu 75. výročia získania štatútu mesta.
viac
31.01.2022
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.
viac
31.10.2023
Župan Ondrej Lunter ocení výnimočné osobnosti
Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja ocení výnimočných ľudí, ktorí v našom kraji preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a komunite. Nominácie na výročnú CENU PREDSEDU BBSK sú otvorené do 30. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %