Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.06.2020 08:45

Trnava získala 25 000 eur na obnovenie časti opevnenia


Snímka zdroj: (obnova.sk).


Mesto Trnava získalo finančnú podporu vo výške 25 000 eur z Ministerstva kultúry SR. To financie pridelilo v rámci programu Obnovme si svoj dom. Vyplýva to z informácií zverejnených v Centrálnom registri zmlúv.


Predmetom zmluvy je poskytnutie dotácie na ochranu, obnovu a rozvoj kultúrneho dedičstva v oblasti pamiatkového fondu. „Mesto obnoví časť severnej vetvy mestského opevnenia pri severovýchodnej nárožnej veži na Rybníkovej ulici,” uviedlo mesto.

Obnova bude zahŕňať statické zabezpečenie sedem metrov dlhého úseku hradieb, domurovanie chýbajúcich častí muriva a doplnenie malty do vymytých škár. Projekt by mal byť ukončený do konca tohto roka.

„Celkové náklady by mali byť zhruba 50 000 eur, presná suma bude známa po verejnom obstarávaní, ktoré momentálne pripravujeme,” uviedol vedúci odboru investičnej výstavby Dušan Béreš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2017
O eurofondovú podporu kreatívneho priemyslu sa uchádza vyše 600 projektov
Ministerstvo kultúry (MK) SR prijalo prostredníctvom decentralizovanej výzvy na podporu kultúrneho a kreatívneho priemyslu na Slovensku žiadosti o nenávratný finančný príspevok pre vyše 600 projektov.
viac
28.01.2018
Na obnovu stredovekých hradieb na Hlbokej získalo mesto dotáciu
Mesto Trnava dostane od Ministerstva kultúry SR v rámci dotácií z programu Obnovme si svoj dom 163 245 eur na opravu posledného celistvého úseku stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. S prácami začne už v najbližšom období, trvať by mali do roku 2019.
viac
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
23.04.2021
Na projekt záchrany hradov s podporou nezamestnaných pôjde 1 milión eur
Na projekt záchrany hradov s pomocou nezamestnaných vyčlení Ministerstvo kultúry (MK) SR zo svojho rozpočtu jeden milión eur, ktorý oprávnení žiadatelia budú môcť použiť na náklady súvisiace s odmenami a odvodmi pre nezamestnaných.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %